ШЕСТ УЧЕНИКА ИДЕ НА ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ

0
580

На школском такмичењу у шаху

ШЕСТ УЧЕНИКА ИДЕ НА ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ

Право да се нађу на општинском такмичењу у шаху, након одржаног школског такмичења у Основној школи „Ристан Павловић“, стекло је шест ученика. Наиме, у категорији од првог до четвртог разреда најбоље резултате су постигли Милан Табаш, Борис Перовић и Андрија Потпара, док у категорији од петог до деветог разреда најуспјешнији су били Новак Потпара, Захарије Перковић и Горазд Лаушевић.

– Учествовало је укупно 32 ученика у двије категорије. Од првог до четвртог разреда учешће је узело 14, а од петог до деветог разреда 18 ученика. Такмичење је одржано по Швајцарском систему од 7 кола, са темпом игре од 15 минута фиксно по играчу – казао нам је директор поменуте школе Војислав Касалица и појаснио да је награде за троје првопласираних у обје конкуренције, као и дипломе за све учеснике, обезбиједио Шаховски савез Црне Горе.

Касалица је истакао да се такмичење одржало у оквиру акције „Шах у школе“, која се спроводи у организацији ШСЦГ и Црногорског школског спортског савеза, уз подршку Секретаријата за друштвене дјелатности Општине Пљевља и Шаховског клуба ,,Основних и средњих школа“.

– По троје првопласираних из обје групе ученика представљаће школу на Општинском школском првенству Пљеваља у шаху за ову годину – казао је Касалица и поручио да се управо у школи формира шаховска секција, коју ће водити професор Неђељко Вранеш.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here