ФИНАНСИЈСКА СИТУАЦИЈА У ПЉЕВЉИМА

0
736

Финасијско стање у пљеваљској општини стабилно

ФИНАНСИЈСКА СИТУАЦИЈА У ПЉЕВЉИМА

Финасијска ситуација, када је у питању пљеваљска локална управа, је стабилна, што се може видјети по чињеници да је на крају септембра мјесеца буџетски план реализован у износу од 71 процента. Наиме, овогодишњи буџет је планиран на износ од 19 225 544 евра, а до краја септембра се у општинску касу слило 13 749 721 евро.

– Редовно измирујемо све обавезе према добављачима и Управи прихода. Општина Пљевља то ради без помоћи Државе – казао је предсједник пљеваљске општине Игор Голубовић, уз појашњење да у овој години од стране Државе није подржан ни један пројекат који је предложила локална управа. Голубовић је појаснио да се, када је у питању инвестирање Владе Црне Горе, у овој години реализују пројекти везани за реконструкцију магистралних праваца, који су започети претходних година.

– За наредну годину имамо обећање да ће нас Влада помоћи са финасирањем пројеката вриједности 10 милиона евра – казао је Голубовић и додао да у локалној управи, када су у питању приходи, очекују добру наплату потраживања и до краја године.

У пљеваљској општини, према ријечима предсједника, воде рачуна и о сталној рационализацији трошкова када је у питању број запослених.

– Када сам дошао на мјесто предсједника прије три године затекао сам 278 запослених. Дасан имамо 236 запослених лица – казао је Голубовић

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here