ПРВА КЊИГА РОДИТЕЉИМА ХЕРОЈА

0
665

Представници Удружења вораца ратова од 1990. године Црне Горе посјетили родитеље Предрага Пеђе Леовца

ПРВА КЊИГА РОДИТЕЉИМА ХЕРОЈА

Након што је из штампе изашло ново допуњено издање књиге „Задња линија одбране“, јуче је предсједник Удружења бораца ратова од 1990. године Црне Горе Радан Николић, први примјерак књиге уручио родитељима потпоручника Војске Југославије Предрага Пеђе Леовца. Николић је поменуту књигу, мајки Милици и оцу Милу, уручио у пљеваљском селу Тикова. Николић је посебно истакао задовољство што ново издање књиге на насловној страни има фотографију потпоручника Предрага Пеђе Леовца, који је 14. априла 1999. године погинуо на Кошарама током НАТО бомбардовања Србије и Црне Горе.

– Он је био право испуњење чојства и јунаштва којим су се одликовали кроз вјекове многи борци за слободу – казао је Николић и додао да је њему посебно драго што му се указала част да у породичном дому посјети Пеђине родитеље.

Захвалност Николићу на поклону и на свему што Удружења бораца ратова од 1990. године Црне Горе ради на чувању успомена на погинуле борце упутио је отац Предрага Леовца, Миле.

– Хвала вам што помињете имена свих погинулих. Они су погинилу у ратним дешавањима, али сам Вама захвалан што их не заборављате и што сте их помињали и помињете у времену када због тог помињања излажете себе многим критикама – казао је Леовац, напомињући да би било јако тешко да наступи заборав и да нико не помиње ни име његовог сина ни имена свих других погинулих војника и официра.

– Заборављање њихових имена би било много тешко и зато позивам све добронамјерне људе да их чувају од заборава – казао је Леовац и појаснио да ће његов дом увјек бити отворен за све те људе.

Штампање новог издања књиге „Задња линија одбране“, у издању Удружења бораца ратова од 1990. године Црне Горе, помогло је Министарство одбране Републике Србије. Делегација Удружења бораца ратова од 1990. године Црне Горе, предвођена Раданом Николићем и Драганом Голубовићем, положила је вијенац на гроб потпоручника Предрага Пеђе Леовца. Уручењу поменуте књиге и полагању вијенаца присуствовали су представници Културног центра „Предраг Пеђа Леовац“, Немања Стијеповић и Горан Бајић.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here