ШАКАЛИ УСТРИЈЕЉЕНИ – ОЛАКШАЊЕ ЗА СТОЧАРЕ

0
1044

На подручју Брвенице и Бољанића устријељена два шакала

ШАКАЛИ УСТРИЈЕЉЕНИ – ОЛАКШАЊЕ ЗА СТОЧАРЕ

Након бројних жалби пљеваљских сточара – како им шакали задају велике невоље и како им нападају стада оваца – пљеваљски ловци су успјели да устријеле два шакала. Како нам је казао предсједник пљеваљског ловачког друштва Раде Јањушевић, шакали су устријељени на подручју села Брвенице и Бољанића. Јањушевић се нада да ће ловци током ловне сезоне, која је у току, успјети да смање број шакала, јер се на тај начин штити и племенита дивљач.

– Пљеваљски ловци спроводе одређене активности у виду хајки, тако да су на подручју Брвенице и Бољанића, у различитим акцијама, устријељена два шакала – казао је Јањушевић и додао да ће се са таквим активностима и даље наставити.

Јањушевић каже да је шакала на подручју села Бољанићи устријелио Харун Хаџовић, а на подручју Брвенице Миле Бранић.

– Број шакала на простору пљеваљске општине се значајно увећао, тако да, поред напада на стада, шакали уништавају срнећу и другу племениту дивљач – казао је Јањушевић.

Када су у питању сточари, Јањушевић појашњава да су у управо старачка домаћинства најугроженија.

– У старачким домаћинствима нема довољно радне снаге да би неко могао бити непрекидно код стада оваца. У таквим околностима стада најчешће и трпе штету од шакала – казао је Јањушевић и појаснио да он лично вјерује да ће се шакали још лакше проналазити када почну снијежне падавине.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here