ДАН УЈЕДИЊЕЊА ЦРНЕ ГОРЕ И СРБИЈЕ

0
605

Српски национални савјет Црне Горе: Саопштење за јавност

ДАН УЈЕДИЊЕЊА ЦРНЕ ГОРЕ И СРБИЈЕ

Обавјештавамо јавност да локална власт у Пљевљима није дозволила српским организацијама да у оквиру манифестације „Дани српског сабора“ у Дому културе у Пљевљима обиљеже национални празник „Дан уједињења Црне Горе и Србије“.

Јавна установа Центар за културу у Пљевљима своју одлуку да не дозволи обиљежавање националног празника српским организацијама образложила је дописом у којем наводи „да одржавање скупова у просторијама Јавне установе Центар за културу, који имају било какву конотацију која се може довести у везу са политичким, вјерским и националним окупљањима нарушава углед и сврху постојања установе, која је формирана искључиво за очување и развој културне дјелатности, као и организовање културних програма који су намијењени свим грађанима Пљеваља и Црне Горе“.

Одговор Јавне установе Цетар за културу из Пљеваља је само наставак већ виђене праксе да су све, и не само културне институције, у локалним самоуправама гдје је на власти антисрпска коалиција закључане за српски народ и српске организације, покушавајући да и даље на дрзак и неодговоран начин настави са реализацијом државног пројекта асимилације српског народа.

Српски национални савјет, као кровна организација, регистрована у Влади Црне Горе, заванично је упознала највиши орган извршне власти да је 1. децембар – Дан уједињења Црне Горе и Србије национални празник српског народа у Црној Гори и да га као таквог српски народ већ више деценија обиљежава и слави.

Поступак локалне самоуправе у Пљевљима требало би да буде последње упозорење Србима и парламентарним странкама које доминантно гласа српски народ уочи предстојећих локалних избора да се једино саборношћу и заједништвом, како на локалном, тако и на државном нивоу може обезбиједити просперитет и равноправност српског народа у Црној Гори.

И поред непримјереног покушаја локалне самоуправе у Пљевљима да у складу са њиховим жељама српском народу одређују националне празнике, манифестација саборности и културе, којом ће се обиљежити Дан уједињења Црне Горе и Србије, као највећа и најискренија жеља сваког честитог Србина, одржаће се 1. децембра 2021. године у свечаној сали хотела „Пљевља“.

У Подгорици, 30. новембра 2021. године

ПРЕДСЈЕДНИК

Др Момчило Вуксановић

 

 

 

 

 

 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here