УПИСАН РЕКОРДАН БРОЈ УЧЕНИКА У СРЕДЊУ СТРУЧНУ ШКОЛУ У ПЉЕВЉИМА

0
571

Завршен јунски уписни рок

Данас у 15 часова је званично завршен јунски уписни рок у средње школе. Како сазнајемо Пљеваљсу гимназију уписало је 55 ученика (што је на прошлогодишњем нивоу), док Средња стручна школа, с обзиром на број свршених основаца, биљежи рекордан број са уписаних 185 ученика. Занимљиво је то да је ове године свршених основаца било за двадедетак мање него претходне године. Како нам је саопштено из Средње стручне школе, захваљујући добро осмишљеној уписној политици ове године су само неколика пљеваљска свршена основца отишла из Пљеваља.
– Раније је тај број био већи. Из Пљеваља је сваке године одлазило најмање 30 ученика, просветни радници су остајали без норми часова, а град се полако празно. Захваљујући мудрој уписној политици која је ове године вођена у нашој школи, ми смо сачували тридесетак средњошколаца који ће своје школовање наставити у родном граду. Изашли смо дјеци у сусрет тако што су могли уписати жељени образовни програм, а сви наши професори су добили норме часова. План уписа је креиран на састанку директора школе са предсједницима актива општеобразовних и стручних предмета и упућен Министарству просвјете. Захвални смо министру Војиновић на разумијевању и подршци нашем плану, који је био изузетно амбициозан и значајно иновиран у погледу нових образовних програма – истиче наш извор из Средње стручне школе.

Према броју уписаних ученика у Средњој стручној школи ће, уз одобрење Министарства просвјете, бити формирано 10 одјељења првог разреда, што је за три одјељења више него претходне школске године.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here