ПРЕМИНУЛА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА ДРАГАНА ЛОНЦОВИЋ

0
3747

Корона вирус наставља да узима данак међу медицинским радницима

ПРЕМИНУЛА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА ДРАГАНА ЛОНЦОВИЋ

У Клиничком центру у Подгорици јутрос је преминула тридесетшестогодишња медицинска сестра Драгана Лонцовић. Лонцовићева је обољела од корона вируса прије десетак дана. Због изузетно лошег здравственог стања превезена је у Брезовик а потом и у Клинички центар у Подгорици.

Драгана је у пљеваљској болници радила са пацијентима обољелим од корона вируса гдје се највјероватније и заразила. Последњих дана сви покушаји да се спаси  од смрти били су безуспјешни.

Драгану Лонцовић ће Пљевљаци памтити као изузетно пожртвовану медицинску сестру за сваког пацијента, увијек храбру, одлучну и спремну да помогне, па чак и онима који нијесу били у могућности да бораве у болници. Посебно ће бити запамћено њено жртвовање за игуманију манастира Дубочице, мати Магдалину. Током боловања монахиње, која се упокојила почетком године, Драгана је непрекидно бринула о њој пружајући медицинску и сваку другу помоћ. Том приликом је показивала, као и у многим другим случајевима, љубав коју дијете показује према свом родитељу. Да је увијек била на услузи пацијентима говори и податак да је без било каквог бунта прихватила да ради са обољелим пацијентима од корона вируса.

У Пљевљима је тренутно обољело 46 пацијената од корона вируса. Према незваничним изворима око 10 пацијената су запослени у пљеваљским здравственим установама.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here