ЧЕДО ГОСПИЋ ОСТАВИО БЕЗ ПОСЛА РАДНИКА „ВОДОВОДА“ АНДРИЈУ СТАНИЋА

1
3684

Госпић кренуо у политички прогон присталица Цркве

ЧЕДО ГОСПИЋ ОСТАВИО БЕЗ ПОСЛА РАДНИКА „ВОДОВОДА“ АНДРИЈУ СТАНИЋА

Директор пљеваљког „Водовода“ Чедо Госпић донио је одлуку да прекине радни однос раднику Андрији Станићу. Госпић је као гријех Станићу навео изостанак са посла три дана, током прошле године, као и шест дана у овој години. Занимљиво је да Станић никада није три дана узастопно изостао са посла и да се сваки пут при изостанку јавио свом шефу, саопштивши му да му сваки дан одбије од годишњег одмора. Поступак Чеда Госпића, који је вишегодишњи функционер ДПС-а, Станић оцјењује као политички прогон и дио борбе Госпића и његове партије против Српске православне цркве.

-Очигледно је да је одлука донијета из политичких разлога. Директор Чедо Госпић, познати ДПС активиста и учесник свих похода ове партије против Српске православне цркве, одлучио је да кроз отказ мени заплаши друге раднике у „Водоводу“. Госпић је одлучио да сабере све моје наводне гријехове и да оправда свој партијски задатак у ширењу страха међу радницима, казао је Станић и поручио да већ више од десет година ради у „Водоводу“ и да је у марту мјесецу управо добио јубиларни награду за десет година радног стажа.

Станић наводи да га Госпић за изостанке са посла током прошле године никада није опомињао, као и да се ради о пар дана изостанка, за које није добио новац. Притом напомиње и да се Госпић не понаша једнако према свим запосленим.

-Сваки пут приликом изостанка са посла сам обавјештавао шефа да не могу да дођем. Притом сам увијек рекао шефу да ми тај дан одбије од годишњег одмора. Нисам никад провјеравао је ли ми тај дан обрачунат у плату или није, нисам о томе водио рачуна а нико ме није ни обавјештавао. Госпић се досјетио да сада сабере укупно девет дана у прошлој и овој години и да ме остави без посла, казао је Станић и појаснио да је он препознатљив по томе да је учествовао у литијама и да је чек пет пута без икаквог основа привођен у полицију.

-Јасно ми је да нисам добио отказ због некаквих изостанака са посла већ због учешћа на литијама, закључио је Станић и поручио да ће правду тражити на суду као и да има више радног стажа него што директор Госпић и његови најближи ДПС сарадници који раде у градском „Водоводу“.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

1 КОМЕНТАР

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here