КО ЖЕЛИ НЕРЕДЕ У ПЉЕВЉИМА

0
3364

Нису дошле деведесете, већ СЛОБОДА

КО ЖЕЛИ НЕРЕДЕ У ПЉЕВЉИМА

Јуче су многи медији у Црној Гори пренијели вијест да су се Пљевља вратила у деведесете године прошлог вијека. Тачно је једино да их покушавају у деведесете године вратити они који нас већ три деценије држе у деведесетим. И управо све се дешава по рецепту из деведесетих година. Прво је наводно претучен младић муслиманске или бошњачке националности, па је уништен инвентар у канцеларијама ДПС-а, а на крају је стигла вијест и о томе да је каменована Хусеин пашина џамија.

Већ данас се на те информације другачије гледа, јер сви до једног Пљевљака знају да је младић, који је наводно претучен од оних који су славили побједу, претходних дана често виђан у друштву начелника пљеваљске државне безбједности Веселина Јоловића, као и да су ова два вјерна друга успјешно сарађивала и у другим нечасним пословима.

Нико не спори да каменице нису бачене на просторије ДПС-а, али у те исте просторије није НИКО, по сигурним сазнањима нашег портала, улазио изузев чланова ове партије. Те просторије јуче током дана чак су и чувале неке присталице побједничких коалиција!

Међутим, опште је познато и постоји црно на бијело као и свједоци да је и екипа Хитне помоћи у току изборне ноћи долазила у сједиште ДПС-а! Некоме је позлило али је сасвим сигурно да је било сукоба између чланова ДПС-а због изузетно лошег резултате. Ако је неко ломио инвентар у канцеларијама ломили су га чланови поражене партије.

На крају бурног дана трећу али можда највећу лаж неутралисао је имам Хусеин пашине џамије Самир Кадрибашић, који је јасно саопштио да нико није каменовао џамију. Кадрибашић се на тај начин супротставио момцима из деведесетих и зато му се може слободно рећи, и поред ранијих вербалних испада – аферим Кадрибашићу! Наравно, сви у Пљевљима знају да су нишанџије и плотунџије, који су пуцали у Хусен пашину џамију деведесетих година данас угледни службеници Управе полиције. Потпуно је јасно да они људи који не поштују своје светиње олако уништавају и туђе. С друге стране они који су последњих мјесеци храбро бранили своје светиње никако не могу да буду уништитељи туђих. Можда неко и може посрнути у пијанству и направити преступ, али никако не може да буде друг онима који су деведесетих нишанили у Хусеин пашину џамију а потом кренули у рушење сопствених светиња.

Јучерашњи дан је био велико искушење Пљевљацима, али наши суграђани су већ данас показали да су успјешно то искушење савладали. Они који су увијек били мањина у овом граду и којима је циљ био и остао владавина хаоса покушали су и јуче да направе неред. Искористили су прилику да полицију повуку са улица и да на тај начин омогуће да се хаос умножи и рашири.

Томе је допринио и сам предсједник пљеваљски општине Игор Голубовић, након што је смогао снаге да изађе на свијетло дана, па је данас пожурио да каже да га је јучерашњи дан подсјетио на деведесете године, када је управо он био припадник једне од националних партија и дио тог страшног сценарија. Голубовић јуче није позвао полицију да нереде заустави, иако је до јуче поздрављао и подржавао исте те полицајце који су хапсили пљеваљску омладину због тробојки, мајица са натписом „Не дамо светиње“ или оне који су били учесници литија.

Добро би било да Игор Голубовић, Веселин Јоловић, Драган Славуљ и остали из „екипе“ схвате да се „мртва глава не диже из гроба“, нити се могу повратити деведесете године прошлог вијека, већ да је за све Пљевљаке дошла СЛОБОДА. Слобода коју су газили деценијама али коју нису могли згазити.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here