РАШЧИЋ ИЗМИСЛИО СУКОБ НА НАЦИОНАЛНОЈ И ПОЛИТИЧКОЈ ОСНОВИ?

0
3871

Покушава да побјегне од одговорности за ширење панике и међунационалне нетрпељивости

РАШЧИЋ ИЗМИСЛИО СУКОБ НА НАЦИОНАЛНОЈ И ПОЛИТИЧКОЈ ОСНОВИ?

Извор: Пљеваљске новине

Санина Рашчића предсједника младих СД напали су припадници исламске вјероисповјести, саопштено нам је незванично из Центра безбједности а Рашчић је „повукао пријаву против Каровића јер не жели да има даље проблеме са њим“, каже наш извор из полиције. Подсјећамо, Рашчић је за Антену М казао да га је група момака напала на политичкој и националној основи а медији су од тога направили сензацију алудирајући да је нападнут од стране православног живља и присталица партија које су освојиле власт у Црној Гори.

Поставља се питање да ли има елемената за процесуирање Рашчића за ширење панике и изазивање међувјерске нетрпељивости, с обзиром да су његову изјаву медији бесконачно екплоатисали као доказ великих постизборних тензија у Пљевљима и мржње Срба према Муслиманима. Зашто је Рашчић лични сукоб ријечима „У Пљевљима сви страхујемо, ситуација није добра“ претворио у медијско надувавање ширења панике и изазивања међувјерске нетрпељивости. Случај Рашчића у великој мјери допринио је етикетирању Пљеваља као града четника гђе се Муслиманима спрема кобан сценарио уз подсјећања на сценарио из ратних деведесетих.

На јучерашњој конференцији поводом дешавања у Пљевљима, суграђанин Божо Кнежевић позвао је Рашчића да јавно саопшти имена нападача с обзиром да постоје информације да нису православци. Подсјећамо да смо Рашчића, након што се у јавности почело спекулисати да је нападнут од стране суграђана исламске вјероисповјести, упитали за коментар на шта нам је одговорио: „Не желим да се више објављује моје име у медијима. Немате моју сагласност ни ви ни други. Свако ко је објавио у моје име нешто што је везанно за мене тражићу правну помоћ“.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here