БРОЈ НЕЗАПОСЛЕНИХ ПОВЕЋАН ЗА 602

0
869

Незапослено 2 366 Пљевљака

БРОЈ НЕЗАПОСЛЕНИХ ПОВЕЋАН ЗА 602

На евиденцији незапослених лица пљеваљског Завода за запошљавање ове године у септембру је било 602 лица више него прошле године у исто вријеме. Наиме, прошле године, половином септембра, било је 1 764 незапослена лица док ове године их 2 366.

Број незапослених је у септембру већи ове године него прошле године искључиво због чињенице да ове године није било сезонских послова али и због чињенице да је услед пандемије корона вируса дошло и до опадања других послова. Посебно се опадање послова примјетило у угоститељству, трговини али и у бројним занатским пословима.

Према подацима пљеваљског Бироа рада у прошлој години је на сезонским пословима радило 506, док је ове године на сезонским пословима свега радило 197 сезонаца. С друге стране на евиденцији незапослених у Пљевљима у марту мјесецу, прије почетка пандемије корона вируса,  било 1932 лица. Број незапослених у последњих шест мјесеци је увећан за 434 особе.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here