У „ГРИЈАЊУ“ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ В.Д. СТАЊЕ

0
762

Јасмин Челебић именован за новог в.д. директора „Гријања“

У „ГРИЈАЊУ“ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ В.Д. СТАЊЕ

Управни одбор локалног предузећа „Гријање“ донио је одлуку којом је Јасмина Челебића, доскорашњег техничког диртектора, именовао за вршиоца дужности извршног директора. Поменути одбор није донио одлуку о расписивању новог конкурса за избор извршног директора иако је вд стање у овом предузећу већ четири године.

Прије Челебића вршилац дужности директора је био Милош Ковачевић, а прије Ковачевића његова супруга Мила Василијевић. Василијевићева је дошла на мјесто вршиоца дужности директпра још 2016. године, након што је са мјеста извршног директора отишао Бесалет Бошковић. Бошковић је иначе последњи извршни директор у овом предузећу изабран на конкурсу, који је са те функције отишао након пар мјесеци.

Практично клизав терен за директоре је почео од 2015. године, када је са мјеста извршног директора смијењен Бранислав Вељковић, тадашњи кадар СДП-а. Вељковић је био жртва сукоба између СДП-а и ДПС-а, али и раскола унутар Соцјалдемократске партије. Пошто се опредјелио за струју Ранка Кривокапића, Вељковић је смијењен са директорске функције.

На његово мјесто је потом дошао Бесалет Бошковић, а потом пуне четири године директор није биран. Најозбиљнији покушај да се директор изабере био је почетком ове године, али је вољом кадрова ДПС, Бошњачке странке и СД-а, који сједе у Управном одбору предузећа, конкурс поништен са образложењем да ни један кандидат не испуњава услове. Међутим, након такве одлуке, учесница у конкурсу Милица Шљиванчанин је поднијела тужбу јер је тврдила да испуњава услове. С друге стране и поједини чланови Управног одбора, који су представници запослених, тврдили су исто. Поменути случај се рјешава на суду. У Управном одбору јуче нијесмо могли добити тачан податак када ће и хоће ли бити расписан нови конкурс. Дато нам је објашњење да предузеће тренутно ради успјешно, да је дуг према радницима са 11 смањен на 7 плата и да је грејна сезона успјешно почела.

Незванично смо сазнали да су по сриједи сукоби ДПС-а, СД-а  и Бошњачке странке око тога ко ће бити нови извршни директор и да сада ДПС-у и актуелном предсједнику општине Игору Голубовићу вд стање најбоље одговара. С друге стране из Општинског одбора Демократа је поручено да је неизбор извршног директора пуне четири године најбољи показатељ неспособности локалне власти.

  • ВД стање у неком предузећу према важећим законским прописима најдуже може да траје шест мјесеци. Овакво стање у „Гријању“ је најбољи показатељ неспособности локалне власти, наводи се у саопштењу Демократа и појашњава да је цјелокупна ситуација са локалним предузећима изузетно лоша.

Демократе упозоравају да је вд стање било годинама и у локалном предузећу „Комуналне услуге“ и да је сада ово предузеће отишло у стечај.

  • Агенција за стамбено пословни фонд је у стечају, а крајем мјесеца и „Комуналне услуге“ иду у стечај. Ситуација ни у другим локалним предузећима није добра, а искључива је кривица локалне власти, наводи се у саопштењу Демократа.
  • Сасвим је сигурно да ће врло брзо доћи до смјене једне изузетно неспособне локалне власти у Пљевљима. Доласком нове демократске власти која ће водити рачуна о интересима грађана и поштовању законских прописа рјешиће се и питање нормалног функционисања локалних предузећа, саопштиле су Демократе и поручиле да се дуго неће чекати на разрјешење постојеће власти.
  • Садашња власт у сваком погледу није легитимна и мора да оде јер је то интерес грађана Пљеваља, наводи се у саопштењу поменуте партије.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here