КО МУТИ ВОДУ У ПЉЕВАЉСКОМ ВОДОВОДУ?

0
925

Бивши директор оптужио садашњег за бројне злоупотребе

КО МУТИ ВОДУ У ПЉЕВАЉСКОМ ВОДОВОДУ?

Извор: Vijesti

Одборник Нове српске демократије Милан Лекић оптужио је директора пљеваљског Водовода Чеда Госпића за бројне злоупотребе у раду и позвао тужилаштво да провјери његове тврдње. Лекић је током расправе у локалном парламенту о извјештају о раду Водовода позвао Госпића да поднесе против њега тужбу за клевету ако сматра да његови наводи нијесу тачни.

  • Позивам надлежне органе да покрену поступак против мене или Госпића. Овдје неко мути воду, рекао је Лекић, који је од 2014. био директор пљеваљског Водовода.

Госпић је одбацио Лекћеве отпужбе, истичући да је Специјално тужилаштво провјеравало његов рад по пријави Лекића и да су утврдили да је све рађено по закону.

  • Ништа кривено нема. Ви сте подносили пријаву и утврђено је да је све спроведено по закону. Независни ревизор ништа није нашао ништа незаконито у пословању Водовода. Прије неколико дана Водовод је посјетио и инспектор за јавне набавке и није утврдио никакву неправилност, рекао је Госпић.

Упоређујући податке о набавци ХТЗ опреме од једне мојковачке фирме за 2017. и 2018, Лекић је казао да је једна иста опрема вишеструко више плаћана истој фирми 2018. него годину раније.

Навео је набавку заштитних рукавица које је Водовод у 2018. плаћао 5,95 еура, а годину раније један еуро.

Казао је и да је и друга опрема набављена по далеко већим цијенама, на чему је само фирма оштећена за око 14.000 еура.

  • Није мени чудо од њега што ово ради. Он је ово радио у свим предузећима гдје је радио. Мене изненађују институције због тога што ништа не предузимају да испитају моје тврдње. Ја три године јавно упозоравам на елементе корупције у Водоводу, али нико ништа не предузима, рекао је Лекић.

Казао је и да је Госпић због непоштовања Гранског колективног уговора прлиликом обрачуна зарада запослене у Водоводу оштетио за око 700.000 еура и да су запослени покренули већ судске поступке.

  • Губитак Водовода у прошлој години није 194.000 еура, већ око милион еура, рачунајући и судске трошкове по тужбама радника због погрешно обрачунатих зарада, рекао је Лекић.

Госпић је казао да има одређених спорова које радници воде против предузећа, а оцјену Лекића да се радницима дугује 700.000 еура, назвао је паушалном.

  • Водовод има низ проблема и није лако одржавати мрежу због застарјелости инфрастурктуре. Не може се све одједном ријешити а у сарадњи са општином перманентно радимо на томе, рекао је Госпић.

Гласовима владајуће већине коју предводи ДПС Скупштина је усвојила извјештај о раду Водовода за 2019. годину.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here