СЛИВНИЦИ ВИСОЧИЈИ ОД АСВАЛТНЕ ПОВРШИНЕ

0
596

Локве по коловозу и поред сливника

СЛИВНИЦИ ВИСОЧИЈИ ОД АСВАЛТНЕ ПОВРШИНЕ

Више од једне деценије грађани Пљеваља износе критике на рачун постављања и изградње одвода за атмосферске воде. Из Мреже невладиних организација поручују да бољитка по овом питању ни данас нема и као посебне проблеме наводе сливник у Улици Вука Караџића у непосредној близини ОШ „Ристан Павловић”, као и низ шахти и сливника у некадашњој Улици Саве Ковачевића.

  • Проблем је што су поклопци од сливника височији од коловоза па или стварају проблем возачима моторних возила или у њих не отиче вода од кишнице и топљења снијега. Само је у Пљевљима могуће да имате сливник који је височији од асфалтне површине. На тај начин на коловозу се стварају локве од кишнице и од топљења снијега а та иста вода не може да отиче – саопштавају из Мреже НВО сјевера уз појашњење да питање одвода воде на улазу ОШ „Ристан Павловић” траје неколико деценија. Подсјећају да је у једном периоду проблем био дјелимично ријешен али да се последњих година ситуација компликује и да се приликом и најмање кише испред улаза у школско двориште формира локва.

Из стручне службе локалне управе објашњавају да приликом реконструкције неке улице након одређеног времена дође до слијегања коловозне површине. У таквим случајевима поклопци од шахти и сливника постају височији од асфалтне површине што касније представља додатан проблем.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here