УСВОЈЕН БУЏЕТ ОПШТИНЕ ПЉЕВЉА

0
538

Одржана 21. сједница Скупштине општине Пљевља

УСВОЈЕН БУЏЕТ ОПШТИНЕ ПЉЕВЉА

Сједница Скупштине општине Пљевља, 21, одржана је из другог покушаја, након што за засједање заказано прије Нове године није било кворума.

Сједницу је обиљежило усвајање Буџета општине Пљевља у износу од 19,22 милиона евра, као и финансијска ситуација у локалној каси, која дјелује прилично релаксирано, са суфицитом на крају 2020. године од 3 милиона евра. Ријеч је о 2 милиона од еколошких накнада и једном милиону резервисаних средстава, која по ријечима предсједника општине нису потрошена услед актуелне епидемиолошке ситуације, док су одборници опозиције тврдили да нема ваљаних пројеката, особито оних везаних за водоснабдијевање и топлификацију, које би ваљало финансирати.

Срећу квари лош положај локалних предузећа, која су на овој сједници, са изузетком „Водовода“ чији Управни одбор није усвојио план рада за 2021. годину, представила своје програме рада које је скупштинска већина прихватила. Изузетак представља „Гријање“ које је стабилизовало своје пословање и по порукама одборника показало да има будућност, али не као привилеговани монополиста.

Највише полемике водило се око пословних планова „Чистоће“ и њихове намјере, како тврде одборници опозиције, да кроз нови Цјеновник који није наишао на разумијевање већине одборника, повећа цијене својих услуга.

На сједници се чуо глас привредника из реалног сектора који су готово у форми ултиматума поручила да „покушај пљачке грађана и привреде неће проћи“, те да је ненормално да се локални привредници умјесто помоћи и разумијевања услед ситуације у којој се налазе чашћавају повећањем цијена, иако апсолутно има простора и резерви за њихово смањење, бар док траје епидемија.

Поред привредних друштава којима је оснивач Општина, на Скупштини су размотрени и прихваћени и планови рада локалних јавних установа.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here