НЕКЕ ЉЕКАРСКЕ ПЛАТЕ И ПО 7 ХИЉАДА ЕВРА, ЗА НЕКЕ СЕСТРЕ ПО 1.700?

0
1527

Болница У Пљевљима у центру медијске пажње

НЕКЕ ЉЕКАРСКЕ ПЛАТЕ И ПО 7 ХИЉАДА ЕВРА, ЗА НЕКЕ СЕСТРЕ ПО 1.700?

Медији су објавили:

  • Група од 12 љекара, реагујући на изјаву директора Опште болнице у Пљевљима Ердуана Лаловића, доставила доказе о власништву које које медицински директор Опште болнице Пљевља др Раденко Џарић (и супруга, такође љекар) имају над 2 стана у Новом Саду.

Најавили су и тужбу због изјаве да су неки од њих одбијали да збрину пацијенте у хитном стању.

Лаловић је иначе раније изјавио да нема појма да ли је техничка Влада Душка Марковића  др Џарићу из буџетске резерве одобрила помоћ од 30 хиљада евра за рјешевање стамбеног питања, као дефициртарном медицинском кадру, а он лично јесте тражио и добио за истог љекара помоћ од Рудника угља у износу од 20 хиљада евра.

Извршни директор Рудника угља Славољуб Попадић потврдио да је помоћ дата Болници а не на лично име.

Огласио се и др Џарић. Суштина: он је подстанар у Пљевљима, има један стан купљен на кредит у НС у ком станују дјеца која су на школовању, други је братов (стицајем околности укљижен на њега). Услови у којима ради у Пљевљима изузетно тешки: ради за 4 љекара.

Др Џарић је иначе члан Општинског одбора ДПС Пљевља, а на недавним парламентарним изборима своју партију је помогао са 700 евра.

Проблем очигледно, као што су у свом писму навели љекари, није личне природе већ је системски.

У том писму назначени су и многи други проблеми са којима се суочава пљеваљско здравство, а изгледа да је оно што је допрло до јавности стигло коначно и до ушију надлежних истражних органа.

Добро упућен извор из Опште болнице Пљевља тврди да полиција чешља документацију здравствених установа у Пљевљима, а да ће тема енормних зарада тек доспјети у јавност. Исти извор тврди да су неки љекари примили последњу исплаћену зараду у износу од 4.150 евра а да је она претходних мјесеци износила и до 7.000 евра! Поједине медицинске сестре зарађивале су и по 1.700 евра мјесечно, док је др Џарић, који је ових дана у центру пажње јавности, наводно за девет последњих мјесеци приходовао (мимо донација) 27.000 евра!

Остаје интересантна и тема из којих ће средстава Општа болница Пљевља платити казну за незаконито запошљавање током изборне кампање, наравно и колико ће та казна износити, као и казна за директора.

Пројекат је подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here