СИТУАЦИЈА У „ВОДОВОДУ“ КАТАСТРОФАЛНА

0
690

Саопштење Синдикалне организације ДОО „Водовод“ Пљевља

СИТУАЦИЈА У „ВОДОВОДУ“ КАТАСТРОФАЛНА

Синдикална организација ДОО „Водовод“ Пљевља овим путем жели да упозна локалну јавност на катастрофалну ситуацију у Предузећу, као и на низ лоших и погрешних потеза донијетих од стране управљачких структура у Друштву.

Наиме, представници радника, синдикати као и сви запослени су запрепашћени катастрофалном политиком запошљавања нових радника, у тренуцима када је фирма малтене пред стечајем.

Дакле, партијским запошљавањем нових радника, њих десет за стално у последњих годину дана, извршни директор свјесно гура фирму у финансијску катастрофу, док нам истовремено дугови од скоро два и по милиона евра дишу за вратом.

Што је још горе од тога, прије неколико година, под изговором како је у „Водоводу“ вишак запослених, отпуштено је исто толико наших дугогодишњих колега, колико је сада примљено нових, вјероватно више подобних од ових који су отпуштени.

Лошим управљањем фирма је дужна за порезе и доприносе, дугујемо добављачима, дугујемо за електричну енергију, док истовремено цијене услуга према грађанима расту неколико пута у последњих пар година.

Актуелни менаџмент је имао одријешене руке у циљу стабилизације економске ситуације у Друштву: подигли су кредит и отпустили раднике уз отпремнине, повећавали цијене воде неколико пута, смањили плате већ 6 година, а дугови „Водовода“ истовремено вртоглаво расту.

Оно што додатно оптерећује Предузеће је непостојање Одбора директора јер је претходни предсједник ОД господин Шуловић поднио оставку, тако да фирма малтене нема институт преко којега је неопходно доносити неке важне документе попут Програма и Извјештаја о раду али и санационог плана, документа који Пореска управа захтијева од Друштва, да се не би понављале блокаде рачуна, које би фирму сигурно отјерале у стечај а раднике на улицу.

Овим путем се као представници Синдиката запослених обраћамо општини Пљевља као Оснивачу у циљу превазилажења катастрофалне финансијске ситуације у којој се „Водвод“, захваљујући лошем управљању налази.

Радници „Водовода“ неће дозволити мрцварење и изгладњивање као радници неких других пљеваљских предузећа, већ овим путем обавјештавамо јавност да уколико останемо без основиних средстава за егзистенцију сопствених породица, можемо прибјећи неким радикалнијим методама борбе, у складу са Законом.

Не желимо никоме да пријетимо, али нећемо дозволити да радници „Водовода“ буду само цифра више у мору обесправљених и стечајима уморених радника Пљеваља.

Предсједник Синдикалне организације Д.О.О. „Водовод“ Пљевља

Дејан Гвозденовић

Пројекат је подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here