КО ОВИХ ДАНА МОЖЕ ДА КАЖЕ ДА РУДНИК УГЉА НИЈЕ НАЈВЕЋИ ЗАГАЂИВАЧ?

0
713

Из „Брезнице“ упозоравају

КО ОВИХ ДАНА МОЖЕ ДА КАЖЕ ДА РУДНИК УГЉА НИЈЕ НАЈВЕЋИ ЗАГАЂИВАЧ?

Из Еколошког удружења „Брезница“ упозоравају да су Пљевљаци жртве загађења од стране Рудника угља али и неодговорних грађана који пале отпад на отвореном. То се ових дана најбоље може видјети на подручју насеља која се граниче са копом Рудника угља. Лијепи и сунчани дани, услед неодговорности пословодства  Рудника угља, доносе огромне количине прашине.

  • Чим имамо сунчане дане имамо и огромне количине прашине из копа Рудника угља. Ако је тачно да у Руднику угља редовно прскају и квасе водом путеве у копу, онда се питамо одакле долази та прашина? Нажалост, у Руднику угља штеде на заштити животне средине како би извукли што већу добит и профит, каже извршни директор „Брезнице“ Милорад Митровић уз појашњење да је застрашујуће погледати ових дана колико прашине излази из копа Рудника угља. С друге стране нико из Рудника угља ништа не предузима, као да се ништа не дешава.
  • Сва та прашина иде у плућа грађана Пљеваља. Није проблем што су нам прљави аутомобили, што су све стаклене површине залијепљене од прашине, проблем је што ту прашину удишу дјеца, стара и обољела лица, казао је Митровић и додао да се за то вријеме пословодство хвали профитом.
  • Ко ових дана може да каже да коп Рудника угља није највећи загађивач у Пљевљима, поручио је Митровић, и додао да је један од проблема и паљење отпада на отвореном.

Митровић је поручио да инспекцијске службе не могу скрштених руку да гледају како из копа Рудника угља долази прашина  а  са пољопривредних имања дим од спаљивања непокошених ливада.

  • Страшно је да се од прашине и дима не види Пљеваљско поље а да нико не реагује, закључио је Митровић.

Пројекат је подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here