ПИЛОТИ НА БИЦИКЛИМА

0
510

Саопштење за јавност Покрета за Пљевља

ПИЛОТИ НА БИЦИКЛИМА

Далеке 2006. године, на крилима брутално покраденог референдума и још бруталније куповине људских душа на локалним изборима, дошли су да нас „усреће“ и „европски развију“ неки, много фини и паметни људи! Кадровска база тадашњих побједника била је квалитетна и разноврсна. Од заваривача ауспуха до доктора наука. Боље упућени тврде, да је међу њима било чак и пилота.

Тако је са њима започео развој Пљеваља. Од индустријског града из епохе реал-социјализма, који је имао  раднике у фабрикама, ка „европском индустријском центру“ који нема ни радника ни фабрика. Ваљда тако треба ићи кроз транзицију и преламање мозгова. Понајприје, од Светосавља ка савременој монтенегристици, што би рекли актуелни дворски научници у „Новак“ формату. Аџић или Килибрда, свеједно је. А за раднике и фабрике ћемо лако. У складу са оном новокомпонованом, народном, „ко је јамио, јамио“!

Када је транзиција у Пљевљима кренула да се захуктава, први кум и заваривач је постављен за првог шумара. Први рукометаш и бијели орао постао је први рудар, а први рудар предсједник општине. Први брат, без радног искуства, такође је добио свој дио пљеваљског колача. И тако редом, јунак до јунака. С обзиром да су нам обећали, ни мање ни више, него милијарду евра, неко је то морао и да паметно распореди. И тада ступа у службу менаџер општине, некадашњи млади лав  „народњака“ и Србин до коске. Мултипрактик, полиглота и пилот. Он, рачунајући да можда та ДПС милијарда обећана Пљевљима, неће бити довољна за све његове пројекте (фантазије), одлучује да нас додадно задужи. Двадесетак милиона, ситница за такве прегаоце.

Рачунајући на своје завидно (пре)летачко искуство, једна од првих менаџерских идеја била му је изградња аеродрома. Ваздушна лука „Ђулина Гука“! Не зна се колико је „народних пара“ тада потрошено на ово и још многа пилотирања у покушају, али ко да се још бави тим ситницама. Важно је да је модерно, онако европски. И Депеесовски. Тадашњи менаџер, а данашњи предсједник општине, осјећајући увелико мирис локалних избора у Пљевљима, недавно и тријумфално изјави, да „постоје услови за изградњу цементаре“! Рече то, по ко зна који пут и остаде жив. По његовоме, тек нам је сад лапорац пао с неба.  Изгледа, није га било у протеклих три деценије ДПС-ових „стварања претпоставки за убрзани економски развој“. Да, господине Предсједниче, градиће нека нова власт. И не само цемемтару, већ много тога. Али, вас је народ  „ишћерао“ из тог писма, јер сте имали кад, да сте хтјели и умјели.

А што се тиче топлификације, водоснабдијевања, екологије, милијарди и осталих фантазија, с почетка њиховог „пилотирања“, данас су остали само дугмићи. Претходник нам је савјетовао да у случају тровања ПМ честицама и разним чудима, ипак затварамо прозоре и у слободно вријеме, шетамо брдима. Никако поред вода. Овај актуелни, био је нешто маштовитији. Ријешио је да нам живот учини још активнијим и здравијим. Ако већ нема аеродрома,  топлификације, другог блока и чисте воде, довољно ће за сада, бити и по бицикло. Из буџета општине за сада, толико.

Више је него очигледно, да ће локални ДПС пилоти своје дванаест година дуго управљање Пљевљима, завршити на бициклима!

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here