ПОЗИВАМО ГРАЂАНЕ НА МИР

0
379

Саопштење за медије ОО СНП Пљевља

ПОЗИВАМО ГРАЂАНЕ НА МИР

Именовање Хариса Ђурђевића на мјесто новог начелника Центра безбједности Пљевља, изазвало је негативне реакције великог броја грађана овог града што је резултирало вечерашњим окупљањем испред зграде пљеваљске полиције. Током дана појавио се и проглас групе грађана у којем се оштро осуђује овакав потез Министра унутрашњих послова и Директора управе полиције уз навођење низа аргумената против именовања Ђирђевића на овакво одговорно мјесто које је као мало које друго под лупом јавности.

ОО СНП-а Пљевља сматра неопходним да се јавно огласи овим поводом и да позове грађане Пљеваља на мир, а прије свега на очување међунационалне и међувјерске толеранције изражавајући разумијевање за реакције које су услиједиле након поменутог именовања.

Сматрамо да приликом именовања господина Ђурђевића на мјесто првог човјека пљеваљске полиције није испоштован дух закона и обавезно правило које важи у свим демократијама, а то је да се на одговорна мјеста у служби полиције не постављају политички ангажоване особе што се не може односити на господина Ђурђевића који је као дугогодишњи војник ДПС-а познат пљевљацима по својим, у најмању руку неприкладним и непрофесионалним ставовима, према догађајима који су претходили паду диктатуре ДПС-а. Ђурђевић је посебно познат по својим ставовима о учесницима литија које је и јавно прозивао и омаловажавао значај ових народних протеста. Сасвим је јасно да именовање оваквих лица на мјеста која захтијевају потпуну објективност и непристрасност преставља лош и непрофесионалан, да некажемо злонамјеран потез.

Нећемо да вјерујемо да нова црногорска власт чији дио је и СНП на овако неодговоран начин поставља високе државне службенике не водећи рачуна о последицама таквих одлука и занемарујући исказану политичку вољу грађана Пљеваља на претходним парламентарним изборима. Ако су Пљевљаци том приликом својим гласовима исказали двотрећинску вољу да власт ДПС-а оде у политичку историју самим тим су казали да истим путем треба да оду и функционери и кадрови те партије, а не да добијају унапређења и прилику да одлучују о судбини свих грађана Пљеваља.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here