РИЗИЧНО ПРЕКО КОВАЧА

0
489

Снијежни наноси чекају чистаче

РИЗИЧНО ПРЕКО КОВАЧА

Неочишћени снијежни наноси на путном правцу Пљевља – Чајниче, преко планине Ковач, угрожавају безбједност учесника у саобраћају. Наиме, на путном правцу преко планине Ковач снијег још увијек није окопнио, а на појединим мјестима снијежни наноси сужавају коловоз. Поред пута има и остатака од стабала које је снијег, током зиме, поломио и која додатно угрожавају одвијање саобраћаја.

  • Последњих година се понавља иста пракса да се снијежни наноси и намети не чисте у прољећним мјесецима. На појединим локацијама снијег се на ободима коловоза задржава до маја, јер се пут налази у доброј ладовини смрчеве шуме. Неопходно је извршити сасвим мале напоре да се снијег очисти – истичу из Мреже невладиних организација сјевера и апелују на надлежне да приступе чишћењу поменуте саобраћајнице како не би дошло до нежељених последица.

Из Мреже НВО сјевара напомињу да су на коловозу путног правца Пљевља – Чајниче присутна бројна оштећења, те да и она додатно угрожавају учеснике у саобраћају.

  • На појединим мјестима практично је ризично да дође до сусрета возила, коловоз је сужен снијегом и уз то оштећен, испуцао и са рупама. Ако надлежени за чишћење путева не реагују, овакво стање ће потрајати још најмање двадесетак дана, односно док снијег сам не окопни, па свим учесницима у саобраћају на овом путном правцу препоручујемо опрезну вожњу – наводи се у саопштењу Мреже НВО сјевера.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here