НАШЕ САБРАЊЕ У ХРИСТУ И МОЛИТВЕНИ КРСТОНОСНИ ХОДОВИ ДАЛИ СУ НАМ СНАГУ И МУДРОСТ

0
431

Васкршња честитка предсједника ОО Нове српске демократије Пљеља Милана Мија Лекића

НАШЕ САБРАЊЕ У ХРИСТУ И МОЛИТВЕНИ КРСТОНОСНИ ХОДОВИ ДАЛИ СУ НАМ СНАГУ И МУДРОСТ

Предсједник ОО Нове српске демократије Пљевља, Милан Мијо Лекић, честитао је предстојеће васкршње празнике епископу милешевском г. Атанасију, пљеваљском монаштву и свештенству, као и вјерницима Српске православне цркве, уз жељу да их проведу у здрављу и сваком благостању.

  • Нека васкрсли Господ подари свима мудрости и стрпљења, да заједно у слози и љубави, истрајемо на путу који нам је оставио у завјет Син Божији Исус Христос. Путу живота, бесмртности и врлине, поручио је Лекић.

Он је истакао да је година за нама била препуна искушења које је православни народ, уз Божију помоћ, успио да, упркос великом губитку и бројним притисцима, преброди и да изађе као побједник.

  • Остали смо без два велика духовна ауторитета и учитеља: патријарха српског г. Иринеја и митрополита црногорско-приморског г. Амфилохија. Ово је била тешка година. Наша света апостолска црква била је изложена невиђеном прогону. Међутим, уз Божију помоћ, наше сабрање у Христу и молитвени крстоносни ходови оличени у величанственим литијама, дали су нам снагу и мудрост, против којих однарођени и антицрквени бивши режим није имао рјешење. Зато, још једном, у жељи да проведете предстојеће празнике са својим најмилијима у здрављу и радости, и да заједно и непоколебљиво истрајемо у одбрани оних вриједности које су нам оставили наши славни преци, поздрављам вас традиционалним хришћанским поздравом: Христос васкрсе – Ваистину васкрсе! закључио је у васкршњој честитки предсједник ОО Нове српске демократије Милан Мијо Лекић.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here