ОО НОВЕ СРПСКЕ ДЕМОКРАТИЈЕ ПЉЕВЉА ОБИЉЕЖИО КРСНУ СЛАВУ СВЕТОГ ВАСИЛИЈА ОСТРОШКОГ

0
866

У Храму Светог Великомученика Георгија на Гукама

ОО НОВЕ СРПСКЕ ДЕМОКРАТИЈЕ ПЉЕВЉА ОБИЉЕЖИО КРСНУ СЛАВУ СВЕТОГ ВАСИЛИЈА ОСТРОШКОГ

Општински одбор Нове српске демократије Пљевља у храму Светог Великомученика Георгија на Гукама обиљежио је данас своју крсну славу Светог Василија Острошког.

Након завршене свете литургије, освештања и ломљења славског колача, отац Никола Олић је честитао свим вјерницима и члановима Нове српске демократије празник и славу.

Тим поводом обратио се и предсједник ОО Милан Мијо Лекић који је нагласио да је и ове године, због актуелне епидемиолошке ситуације, слава странке обиљежена скромно и без великог присуства чланова и симпатизера Нове српске демократије.

  • Користим ову прилику да вам честитам славу, да вас све поздравим и, изнад свега, да вам се захвалим што сте као православни Срби истрајали свих ових година у борби против једног однарођеног, недемократског и антихришћанског режима; што сте поносно и честито ходили путем који су утабали наши славни преци. Хвала Богу, 30. августа прошле године, вјерујући српски народ је одбранио нашу свету Српску православну цркву и на тај начин потврдио сву снагу своје вјере и исправност својих политичких увјерења. Међутим, овом побједом наша борба за потпуну афирмацију националних и политичких права није окончана. Свједоци смо да Срби, упркос свему, а првенствено захваљујући присутности утицаја структура бившег режима, нису у потпуности уважени, истакао је Лекић.

Он је нагласио да ће Нова српска демократија, као одговорна странка и аутентични политички представник српског народа у Црној Гори, наставити да се бори за правду и слободу, исказујући посебно поштовање за српски православни народ у Пљевљима, који је својим присуством на величанственим литијама, како је рекао, завриједио апсолутно дивљење – како међу својим народом, тако и међу политичким непријатељима који су изложили Србе економском исцрпљивању и обесправљивању сваке врсте, чинећи од једног поносног народа грађане другог реда.

  • Због свега тога, посебно ми је задовољство што смо се данас овдје, као Пљевљаци, окупили у част нашег свеца, свјесни да је пред нама велики посао и изазов на путу опоравка наше општине из које је, нажалост, захваљујући разорној и издајничкој политици, толико младих људи присиљено да оде из својих породичних домова у свијет трбухом за крухом. Трудићемо се да вратимо нашем граду статус какав одавно заслужује, управо уз Божију и помоћ Светог Василија Острошког, закључио је предсједник ОО Нове српске демократије Пљевља Милан Мијо Лекић.

 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here