СВА МЕХАНИЗАЦИЈА ЗА ПРОБОЈ ПУТА ЗА БОБОВО ПАРКИРАНА НА ЛИВАДИ

0
1773

Један зелени булдожер зараста у зелену траву у Глибаћима

СВА МЕХАНИЗАЦИЈА ЗА ПРОБОЈ ПУТА ЗА БОБОВО ПАРКИРАНА НА ЛИВАДИ

  1. мај 2020.

– Војска Црне Горе ће у најскоријем року људским и техничким капацитетима отпочети пробијање и насипање трасе пута Косаница-Глибаћи-Бобово у дужини од око 30 километара, саопштено је данас из кабинета предсједника Општине Пљевља.

Како се истиче, то је усаглашено након сусрета предсједника Општине Пљевља Игора Голубовића, министра одбране Предрага Бошковића са сарадницима, начелника Генералштаба Војске Црне Горе бригадног генерала Драгутина Дакића и извршног директора Рудника угља Пљевља Славољуба Попадића, те обиласка дионице на којој је планирана изградња пута.

Договорено је да ће наведеним радовима које ће Војска Црне Горе и Министарство одбране Црне Горе отпочети у јуну, бити обухваћени радови на проширењу, насипању и пробоју пута, а да ће исти бити предат Општини Пљевља до нивоа асфалтирања…

  1. јун 2020.

– Војска Црне Горе званично је почела изградњу пута Косаница-Глибаћи-Бобово, што је капитални пројекат за Пљевља, казао је министар одбране Предраг Бошковић, који је с начелником Генералштаба генерал мајором Драгутином Дакићем боравио у радној посјети тој општини, саопштено је из Министарства одбране.

-Војска Црне Горе ће, као и све што је до сада радила на добробит грађана, овај пројекат урадити на најбољи могући начин, динамиком којом смо предвидјели, нагласио је Бошковић. Истакао да је та дионица изазовна, због чега треба времена да се радови окончају.

-Сигуран сам да ћемо на крају бити задовољни оним што ће ВЦГ с Рудником и општином Пљевља оставити у наслеђе грађанима, саопштио је он.

Предсједник Општине Пљевља Игор Голубовић истакао је да је сарадња с Министарством одбране увијек добра, на обострано задовољство:

-У наредном периоду, када се заврше земљани путеви, Управа за путеве наставиће радове на пројекту, јер је он, у складу с документацијом, од регионалног значаја, оцијенио је он.

Такође, Бошковић је потписао данас и уговор са стамбеном задругом „Одбрана“, чиме су се стекли услови за изградњу стамбене зграде за припаднике ВЦГ у том граду.

-Рачунамо да средином јула могу почети радови, нагласио је Бошковић.

  1. јул 2020.

Увелико је јул. Радови на путу Косаница-Глибаћи-Бобово, најављени за јун, нијесу отпочели.

На „радилишту“ је један булдожер, паркиран на ливади.

Ни Стамбена задруга „Одбрана“ није почела изградњу зграде за припаднике ВЦГ на локацији „Мали логор“.

Ђекна још није умрла а ка`ће не знамо, рекао би народ.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here