ПОЗАДИНА БЛОКАДЕ РАЧУНА СРЕДЊЕ СТРУЧНЕ ШКОЛЕ

0
1181

Катанина освета
Као што се могло видјети из објава са бројних црногорских портала, Елдин Катана, начелник пљеваљске Управе прихода и царина, блокирао је рачун Средње стручне школе због дуга који Министарство просвјете није измирило радницима ове школе. Наизглед све дјелује у административном стилу, међутим, позадина овог обрачуна има дугу историју, а ријеч је, претпоставља се, о ,,реваншизму“ Елдина Катане према садашњем директору Средње стручне школе Бојану Струњашу.

Према ставовима незваничних извора, оно што је покренуло начелника ,,на акцију“ јесте то што је Струњаш по доласку на дужност директора са једног одговорног мјеста у Средњој стручној школи смијенио Катаниног блиског пријатеља, за кога се везују бројне финансијске афере и који је предмет истраге полицијских органа.

У свијетлу најновијих догађаја, незванични извори постављају и питање везано за његово наводно стицање четири стана.

Како незванично сазнаје наш портал, начелник пљеваљске Управе прихода и царина је наградским улицама засретао поједине професоре Средње стручне школе ,,пријетивши“ инспекцијским посјетама (којих је било више од 10 откако је Струњаш на челу школе), уз напомену да ће Струњаш морати да му се ,,поклони“ и потпише репрограм дуга, што је овај категорично одбио.

Претпоставља се да је додатни мотив, који се налази по сриједи овог сукобa, и чињеница да је Катана конкурисао за мјесто директора Управе прихода и царина Црне Горе. Како процењују наши саговорници, Струњашевa ,,абдикација“ била би добра препорука код појединих кругова од политичког утицаја за поменуту функцију.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here