НАКОН 15 МЈЕСЕЦИ ЧЕКАЊА МЈЕШТАНИ РАНЧА ПОСЛАЛИ УРГЕНЦИЈУ УПРАВНОМ СУДУ

0
207

Траже бољу цјену за земљиште

Житељи пљеваљског села Ранче упутили су предсједнику Управног суда ургенцију јер поменути суд већ више од годину дана није одлучивао по њиховој тужби против Министарства унутрашњих послова у случају експропријације земљшта за изградњу граничног прелаза „Ранче“. Тужбу су предали у децембру 2021. године, јер су незадовољни цјеном која им је одређена приликом експропијације земљишта 2020. године. 

-Тражили смо да се коначно одлучује по нашој тужби јер је иста предата прије 15 мјесеци, казао нам је мјештанин овог села и члан Савјета Мјесне заједнице Вијенац и Отиловићи, Дарко Гачевић

Гачевић нам је испричао да је приликом експропијације земљишта одређена цјена од 6 еура, а да је двије године раније, 2018. године, када је вршена експропријација за проширење магистралног пута, земљиште је плаћано 8, 25 еура по квадрату. Гачевић наводи да је сада посебно инфлација учинила своје и да цјене морају бити далеко веће. Притом, мјештани села траже да се земљиште на коме је изграђен прелаз, третира као грађевинско. 

-У сваком случају очекујемо да Управни суд што прије донесе пресуду по нашој тужби, каже Гачевић. 

Гранични прелаз „Ранче“ почео је да се гради 2020. године. Требало је да се радови заврше 2021. године у августу. Тренутно су грађевински радови завршени, али у објекте није убачена потребна опрема. У таквим околностима гранични прелаз није још увјек отворен. 

Током прошле године отварање се више пута најављивало, али је пао тендер за набавку опреме и сада се понавља цијели поступак испочетка.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here