СЕКРЕТАРИ БИВШЕ ВЛАСТИ ПОДНИЈЕЛИ ОСТАВКУ

0
137

Именују се вршиоци дужности

Секретари секретаријата Општине Пљевља из редова Демократске партије социјалиста (ДПС), Бошњачке странке (БС) и Социјдемократа (СД) поднијели су оставке на функикције, па ће наредних дана новоизабрани предсједник Општине Дарио Вранеш именовати вршиоце дужности општинских секртетаријата.

–Наредних дана очекује се именовање вршилаца дужности секретара општинских секртаријата, а потом и избор нових секретара, саопштено је јуче „Дану” из Општине Пљевља.

У претходна два дана оставке су поднијели Зоран Чоловић секретар Секретаријата за комуналне послове, путеве и воде, Емина Салиховић секретарка Секретаријата за друштвену дјелатност, Биљана Вуканић секретарка Секретарија за финансије и Мира Чоловић секртарка Секрертаријата за уређење градског- грађевинског земљишта. Раније су оставке поднијели Будимир Бајчетић секретар Секретаријата за привреду и Амра Струјић секретарка Сектретаријата за општу управу.

Како „Дан” незванично сазнаје већина секретара секртаријата је након разговора са новизабраним предсједником Општине одлучила да поднесу оставке, јер нову већину у локалном парламенту чине одборници Демократског фронта, Покрета Европа сад, Социјалистичке народне партије, Грађанског покрета УРА и коалиције окупљене око Демократске Црне Горе. Наредних дана очекују се оставке и директора појединих општинских дирекција, као и челних људи општинских служби, а треба очекивати и смјену директора општинских предузећ и јавних установа, односно очекује се да ће и они поступити на сличан начин као и секретари општинских секретаријата, тј. да ће поднијети оставке на функције које покривају. Подсјећамо, након што је Уставни суд одбацио жалбе ДПС-а, БС-а и СД на резултат локалних избора одржаних у октобру прошле године, прва сједница новог сазива локалног парламента одржана је 19. априла. На тој сједници, чије наставак је одржан 25. априла, за предсједницу локалног парламента изабрана је Јована Тошић из редова Демократске Црне Горе. Наредног дана, 20. априла, локални парламент је за предсједника Општине изабрао Дарија Вранеша из редова Демократског фронта.

На изборима 23. октобра прошле године ДФ освојио је 12 одборничких мандата, коалиција ДПС-а, БС и СД девет, коалиција Демократе, Уједињене Црне Горе и Покрета за Пљевља седам мандата, листа СНП-а и УРА два и четири мандата освојио је Покрет Европа сад. ДПС је претрпио највећи пораз, јер је у прошлом сазиву локалног парламента имао 17 одборничких мандата, а тренутно их има осам.

Без функције остали и потпредсједници

Одласком са мјеста предсједника Општине Пљевља Рајка Ковачевића и избором Дарија Вранеша, без функција су остали и потпредсједници Општине, Јасмин Челебић и Ненад Рубежић. Потпредсједничке функције су директно везане за функцију предсједника Општине и његовом смјеном или подношењем оставке потпредсједници аутоматски губе функцију.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here