ЕВРОПА САД И ДПС ПРОТИВ ПРЕДЛОГА ДА ПРАЗНИК СВЕТЕ ПЕТКЕ БУДЕ ДАН ОПШТИНЕ

0
386

На данашњој сједници Одбора за статут и прописе Скупштине Општине Пљевља није прошао предлог да се на наредној сједници Скупштине општине Пљевља расправља о промјени дана општине Пљевља.

Предлагачи промјене дана општине Пљевља нису имали потребну већину, јер су поред опозиционих партија против предлога да се умјесто 20. новембра који се деценијама славио као општински празник, празнује 27. октобар на Свету Петку, били и одборници из клуба Европе сад и УРЕ.

Демократска Црна Гора нема своје представнике у поменутом Одбору. Раду данашње сједнице Одбора присуствовала је Јована Тошић, предсједница локалног парламента из редова Демократске Црне Горе, а на основу могућности да присуствује сједницама свих Одбора Скупштине општине Пљевља.

Промјена дана општине је било предизборно обећање Демократског фронта уочи локалних избора одржаних у октобру прошле године, када је та коалиција, која је у међувремену престала да постоји под тим називом, освојила 12 мандата. Исто обећање је поновио Милан Лекић крајем маја ове године на предизборној трибини Коалиције За будућност Црне Горе, уочи самих парламентарних избора.

Извор: ПВ Информер

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here