ВД ИЗВРШНОГ ДИРЕКТОРА РУДНИКА УГЉА АЛЕНА ШТУЛИЋА ОПТУЖУЈУ ДА ЈЕ ЗА ВРИЈЕМЕ ДПС-а КРАО НАФТУ ОД ФИРМЕ

0
655

Новинару спустио слушалицу

ВД извршног директора Рудника угља Пљевља, Ален Штулић, наводно је био умијешан у малверзације око нафте у ранијем периоду, саопштено је од стране радника рудника који су жељели да остану анонимни.

Они су навели да је садашњи кадар Демократа за вријеме ДПС-овог управљања овом државном компанијом од 2003. до 2010. године наводно омогућавао свакодневно отуђивање више стотина литара нафте, која се касније продавала локалном становништу и пољопривредним произвођачима.

Штулић је последњим локалним изборима у Пљевљима био на 23. мјесту листе коалиције „Идемо људи” коју је испред Демократа предводио Никола Ровчанин. Своју професионалну каријеру започео је давне 1999. године као рударски инжењер. Радио је на разним позицијама у Руднику угља, све док коначно 2003. године постаје Руководилац смјене.

Као најодговорније лице у смјени – Смјенски инжењер, Штулића оптужују и да је приписивао туре машинистима како би обезбиједио правдање утрошеног горива, а заузврат, дио зарађеног новца радници су му уплаћивали на жиро рачун.

– За само једну ноћ у смјени, уз помоћ запослених успио је да „извуче” 724 литара нафте, због чега је и био суспендован, али се све убрзо заташкало уз помоћ руководства и тужилиаштва – истакао је један од радника Рудника угља у Пљевљима.

Како су истакли, о свим овим наводима упознаће надлежне органе наредне седмице који ће процијенити да ли су ове оптужбе утемељене или не.

Контактирали смо господина Штулића, жељећи да чујемо његов став о овим оптужбама, међутим, након што га је новинар упознао са оптужбама које му се стављају на терет он је спустио слушалицу.

Након тога смо га позивали неколико пута и послали поруку, међутим, Штулић није желио црногорску јавност да удостоји одговора.

Извор: Борба

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here