ОПШТИНА ПЉЕВЉА КУПУЈЕ КЛИЗАЛИШТЕ

0
401

Клизање уз рационалне трошкове

Општина Пљевља планира да у наредном периоду купи клизалиште како се исто не би изнајмљивало на одређено вријеме. Како је казао предсједник општине др Дарио Вранеш ових дана се прикупљају информације о особинама клизалишта која се нуде на тржишту. 

-Имамо стари тип клизалишта, која су изнајмљивана и њихова је цјена око 50 хиљада евра. Имамо клизалишта доста савременија, која се користе током читаве године и гдје се ради о некој врсти синтетичког леда. У овом случају немамо трошкова електричне енергије на мјесечном нивоу од 3 хиљаде евра али је цијена клизалишта око 100 хиљада евра, казао је Вранеш и појаснио да тренутно у општинској каси има новца, али да је неопходно да се води рачуна о трошењу истог.

Он је навео и да је претходна локална управа за изнајмљивање клизалишта трошила значајна новчана средства. Навео је и примјер да од је 27. децембра 2019. до 1. фебруара 2020. године извршено изнајмљивање клизалишта. Том приликом изнајмљивање је општинску касу коштало 24 850 евра. Притом, мјесечни рачун за струју је износио 3 хиљаде евра, а вриједност куповине клизалишта била је око 50 хиљада евра. 

-Клизалиште је потребно, али је потребно и рационално трошење новца, казао је Вранеш и појаснио да се досадашња пракса небриге о општинском новцу и имовини мора прекинути.

Доласком Демократске партије соцјалиста на власт у Пљевљима, 2014. године, уведена је пракса да се у току зимског распуста изнајмљује клизалиште. Посебно је тадашњим властима значило постављање клизалишта на Тргу 13. јул у центру Пљеваља, како се на том мјесту не би организовао дочек православне Нове године. 

Клизање на леду је изазивало велику пажњу и посебно су за исто заинтересовани малишани, који значајан дио времена, током зимског распуста, проводе клизајући се.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here