ИСПОРУКА ПЕЛЕТА ДО ПОЧЕТКА ДЕЦЕМБРА

0
384

Док не стигне пелет гријање на струју

– До сада је извршена испорука пелета за око 220 домаћинстава и динамика испоруке је добра, тврде у локалној управи

Иако у пљеваљској локалној управи тврде да су задовољни динамиком испоруке пелета по субвенционисаним цјенама, испорука поменутог огрева ће бити окончана до почетка децембра.  С друге стране, најављено захлађење натјераће многе Пљевљаке да док чекају испоруку пелета купују пелет на другом мјесту или да користе грејна тијела на електричну енергију. Да ће хладноће бити поред бројних временских прогноза говори и чињеница да је јуче и званично кренула грејна сезона у Пљевљима. 

-До сада је извршена испорука пелета за око 220 домаћинстава и динамика испоруке је добра. До почетка децембра пелет ће добити сви грађани, речено нам је у локалној управи. 

Да се озбиљно ради на испоруци пелета могли смо се и јуче увјерити на лицу мјеста, јер се и викендом врши довоз овог огрева. Оптерећење је ипак велико, јер је за  1300 домаћинстава одобрена испорука. Грађани који добију пелет имаће обавезу да плате 256 еура за једну тону, док трошкове набавке друге тоне сноси локална управа. 

Испорука субвенционисаног пелета је почела још од 2015. године и тада се за исти пријавило око 250 домаћинстава. Од тада се број заинтересованих за пелет увећава, па се ове године пријавило 1300 домаћинстава.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here