ОПШТИНА ПЉЕВЉА УСПОСТАВЉА НАГРАДУ ЗА НАЈБОЉУ МЕДИЦИНСКУ СЕСТРУ

0
571

Награда „Драгана Лонцовић“

Општина Пљевља ће у наредном периоду успоставити награду за најбољу медицинску сестру која ће се назвати по Драгани Лонцовић, преминулој медицинској сестри током пандемије корона вируса. Поменута награда ће се додјељивати сваке године 12. маја на Међународни дан медицинских сестара. 

-Током 2020. године Драгана Лонцовић се добровољно јавила за рад у ковид одјељење, гдје је током пандемије показала упорност, храброст и спремност за помоћ обољели суграђанима, казао је у образложењу предлога одлуке предсједник Општине Пљевља др Дарио Вранеш

Вранеш истиче да болест није заобишла ни младу медицинску сестру Лонцовић, док је све радила да помогне пацијентима. Покушај да се излијечи у болници Брезовик и у Клиничком болничком центру Подгорица није дао резултате и Драгана Лонцовић је преминула 16. августа 2020. године. 

-Жеља за професионалним усавршавањем, хуманост и несебичност обиљежили су њену професионалну каријеру. Прерани одлазак Драгане Лонцовић је оставио ненадокнадив губитак не само њеној породици, пријатељима и колегама већ и цијелој заједници нашег града. Установљење награде „Драгана Лонцовић“ је знак поштовања према медицинским сестрама и здравственим радницима у нашем граду, казао је Вранеш. 

Драгана Лонцовић је током поменуте пандемије прва преминула од медицинског особља у Пљевљима. О предлогу предсједника општине одборници локалног парламента ће се изјаснити на сједници која ће се одржати 26. октобра.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here