ПЉЕВАЉСКИ ОДБОР ЗА ОДБРАНУ СВЕТИЊА: У ПОНЕДЈЕЉАК СВИ НА ПРОТЕСТ, ПОДГОРИЦА ДА СЕ НЕ ИГРА СА НАШИМ ГРАДОМ

0
257

Подгорички моћници су деценијама настојали да нас науче како су пљеваљски ресурси, достојанствено и животи наших суграђана предмет њихове трговине и злурадих планова.

То су радили, на њима својствен, нељудски, подмукао и бруталан начин.

Годинама и деценијама уназад давали су у бесцијење наше руде, шуме, а на концу и здравље и животе нашег народа.

Давали су, али неће више нити једног дана!

Упркос чињеници да је управљање пљеваљским ресурсима након политичких промјена од 30. августа повјерено оним људима који су то заслужили, који су у више наврата стајали уз свој народ и за свој народ, који су били на страни свог народа када је требало бранити достојанство и правду наших Пљеваља, одређене политичке структуре из Подгорице покушавају на сваки могући начин да помрсе народну вољу, да омаловаже нашу општину, да је потчине, а све за интерес нама добро знаних људи, структура и интереса који, нити су када жељели, нити желе, нити их интересују ни правда, ни истина, нити народна воља.

Данас, из исте те Подгорице су стигли гласови да ће пљеваљски Рудник угља бити отет из руку локал-патриотских снага и да ће, упркос свим договорима, бити поново предат у руке подгоричких моћника.

Народе пљеваљски, часни људи из наших Пљеваља, знамо да нећете скрштених руку посматрати још једну превару и понижавање свих нас.

Знамо да ћете стати у одбрану правде и части наших Пљеваља.

Знајући ко смо и шта смо, да нисмо људи без образа и поноса, позивамо вас на велики протест испред управне зграде Рудника угља који ће бити одржан у понедјељак 30. септембра у 12 часова, на дан када буде одржана сједница Одбора директора, како бисмо спријечили прекрајање народне воље и послали снажну поруку званичној Подгорици да нећемо дозволити коцкање са перспективом нашег града.

У то будите сигурни!

Стрпљења више немамо, времена још мање.

Преузимамо судбину наших Пљеваља у своје руке!

И, зато, упућујемо упозорење и братску сугестију свим члановима Одбора директора да на сјутрашњој сједници озбиљно поведу рачуна да ли ће бити запамћени као слуге и инструменати у рукама туђинаца, или ће одбранити достојанство нашег града и народа, чија борба, нажалост, никада не престаје.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here