У ВОДЕ ЋЕХОТИНЕ ПУШТЕНО 20 ХИЉАДА ПАСТРМКЕ

0
243

Порибљавање је обављено након одобрења од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, а уз здравствену анализу од стране Специјалистичке ветеринарске амбуланте и након спроведене ДНК анализе од стране Природно-математичког факултета, поручили из СРК „Липљен“

У организацији Спортског риболовачког клуба „Липљен“ у воде ријеке Ћехотине пуштено је 20 000 комада једногодишње аутохтоне поточне пастрмке, произведене у сопственом мрестилишту на ријеци Брезници. Локације на ријеци Ћехотини које су порибљене су на релацији од бране на Отиловићком језеру до бране на Дурутовићком језеру и од ушћа ријеке Везишнице до насеља Градац. 

-Порибљавање је обављено након одобрења од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, а уз претходно прибављену здравствену анализу од стране Специјалистицке ветеринарске амбуланте и након спроведене ДНК анализе поточне пастрмке од стране Природно-математичког факултета. Порибљавање је обављено уз присуство инспектора за рибарство, поручили су из поменуте организације уз појашњење да ће се извршити порибљавање Отиловићког језера са око 15 000 поточне пастрмке.

-Мрестилиште на ријеци Брезници је једино у Црној Гори у којем се производи аутохтона млађ поточне пастрмке црноморског слива, а Закон о слатководном рибарству Црне Горе једино дозвољава порибљавање са аутохтоним врстама риба, тврде у СРК „Липљену“.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here