ВРТИЋ НА ГУКАМА И ДАЉЕ НА ЧЕКАЊУ

0
1073

Без промоције ДПС-а нема градње

ВРТИЋ НА ГУКАМА И ДАЉЕ НА ЧЕКАЊУ

Иако је простор за изградњу дјечјег вртића на Гукама ограђен, како преноси „Дан“  градња још увјек не почиње. Наиме, Влада Црне Горе је још 2016. Године, у вријеме док је министар просвете био Предраг Бошковић, дала обећање да ће се вртић градити у овом насељу. Од тада је протекло доста времена а градња је стално одлагана. Прије двије године у једином Дјечијем вртићу „Еко бајка“, да би омогућили упис свих малишана, предузели су активности па је некадашња војна кантина у Касарни „Владимир Кнежевић Волођа“ преуређена за смјештај једне групе малишана. Прошле године директорица Вртића Абела Поповић је казала да би нови вртић требао да буде изграђен до 1. септембра ове године. Наравно и ово обећање се изјаловило, а почетак градње вртића практично је тек на прагу.

Збуњује чињеница да је тренутно за извођача радова изабрана пљеваљска фирма „Техно –градња“, чији је власник члан општинског одбора ДПС-а Мирко Бјековић, да је на Табли која је постављена на лицу мјеста назначено да градња почиње у јулу 2020. године, али није уписан тачан датум. Исто тако није уписан ни тачан датум завршетка радова, већ пише да ће вртић бити изграђен до јула 2021. године. Како „Дан“ преноси, позивајући се на незваничне изворе, проблем је што се у сусрет парламентарним изборима, услед пандемије корона вируса, не може организовати свечаност која би се искористила у промоцији владајућих партија. А без политичког маркетинга градња тешко да ће почети.

-Постало је дегутантно и замарајуће понављати све предизборне махинације ДПС-а у Пљевљима, почевши од топлификације, градње другог или пак реконструкције првог блока ТЕ Пљевља, нових радних мјеста и сл. Поготово ако имамо у виду број предиозборних неиспуњених обећања од стране владајуће већине, онда са правом можемо тврдити да се у Пљевљима отварају предизборне шарене лаже за грађане, попут толико пута предизборно раубованог вртића на Гукама, каже одборник Демократа у пљеваљском локалном парламенту Бојан Крвавац и додаје да се опет, у сусрет парламентарним изборима, заограђује градилиште, најављују се радови, поставиће се вјероватно и камен темељац за поменути вртић, али од градње неће бити ништа, јер је то начин на који ДПС јефтиним политичким триковима држи грађане у неизвјесности последњих тридесет година.

Сигурно је ипак да, ако вртићи буду радили од 1. септембра, малишани из насеља Гуке и  ове школске године ићи ће у истурено одјељење Вртића „Еко бајка“, које се налази у некадашњој војничкој кантини. Остаје да се види када ће радови на новом радилишту почети, или ће се можда од истих одустати.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here