ИЗ ЕКОЛОШКОГ ДРУШТВА „БРЕЗНИЦА” УПОЗОРАВАЈУ: УГРОЖЕНИ СЕОСКИ ПУТЕВИ УСЛЕД ЕКСПЛОAТАЦИЈЕ ШУМА

0
285

– Плашим се да концесионари одступају од правила и да крче здрава и млада стабла у нашим шумама, казао је еколог Милорад Митровић

Ситуација са сеоским путевима у последње вријеме је изузетно тешка, јер концесионари у пљеваљским шумама, приликом извлачења балвана на коловоз износе и огромне количине блатњаве земље. Из еколошког друштва „Брезница“ упозоравају да се балвани извлаче на коловоз чиме се ствара опасност за учеснике у саобраћају. 

-Коловози су сужени, јер су свуда около балвани. Притом огромне количине земље је на асфалту, што је опет опасно за учеснике у саобраћају. Мислим да локална управа, односно Комунална полиција морају одмах да реагују, казао је први човјек ове организације Милорад Митровић уз појашњење да је садашња ситуација неподношљива. 

Митровић је притом упозорио да еколошке патроле свакодневно на терену евидентирају овакве појаве али су запрепашћењи чињеницом у којој мјери се сијеку млада и здрава стабла. 

-Плашим се да концесионари одступају од правила и да крче здрава и млада стабла у нашим шумама, казао је Митровић. 

Последњих дана и из појединих сеоских заједница су се жалили на извлачење балвана на коловозе, чиме се уништавају сеоски путеви. 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here