САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ УКЦГ: ВУКСАНОВИЋ ПОЧАСНИ ЧЛАН

0
207

Имаући у виду све заслуге др Момчила Вуксановића на најширем националном и културном плану, држимо да је његово примање за почасног члана Удружења књижевника Црне Горе одавање признања њему, али и допринос даљем снажењу Удружења, наводи се у саопштењу.

 Саопштење Удружења књижевника Црне Горе, које потписује предсједник Новица Ђурић преносимо интегрално:

Управни одбор Удружења књижевника Црне Горе једногласно је одлучио да др Момчило Вуксановић, предсједник Српског националног савјета Црне Горе и истакнути културни и национални прегалац буде примљен за почасног члана Удружења књижевника Црне Горе.

  Управни одбор Удружења књижевника Црне Горе, ову одлуку је донио на основу члана 22 Статута УКЦГ , а поводом предлога бившег предсједника Удружења Чедомира Вукићевића да за почасног члана нашег Удружења буде примљен др Момчило Вуксановић, предсједник Српског националног савјета Црне Горе.

  Њега су препоручиле  његове изванредне заслуге за очување српског идентитета, српског језика и ћирилице у Црној Гори, као и изузетан допринос на пољу издавачке дјелатности Књижевне задруге, која је објавила преко 400 наслова, међу којима је и  значајан број аутора, чланова УКЦГ.

Имаући у виду све заслуге др Момчила Вуксановића на најширем националном и културном плану, држимо да је његово примање за почасног члана УКЦГ одавање признања њему, али и допринос даљем снажењу УКЦГ.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here