МАЛИШАНИ ДОБИЛИ БОЖИЋНЕ ДАРОВЕ

0
267

Представници Српског националног савјета Црне Горе у сарадњи са националним организацијама из Пљеваља, подијелили су полазницима Школе гусала „Сандић“, члановима Школе фолклора при Српском културном центру „Патријарх Варнава“, као и малишанима који сарађују у пројектима који се реализују у оквиру Српске куће скромне божићне дарове. За присутне малишане, њихове професоре и менторе, чланове Савјета, представнике пљеваљске локалне управе и бројне сараднике припремљен је коктел.

-Коначно је у нашем граду дошло ново вријеме, вратили смо наш духовни, етнички и културолошки идентитет какав смо некада имали у нашим Пљевљима. Драго ми је да вас видим у овако великом броју, младе и лијепе, да корачате правим путем, а једини прави пут је светосавски пут. Идете добрим путем, воде вас добри људи, учите и пишите вашу ћирилицу, а врата Општине Пљевља ће за вас бити увијек отворена- казао је предсједник Општине Пљевља др Дарио Вранеш поздрављајући присутне.
Дјецу је поздравио и предсједник Српског нациналног савјета Црне Горе др Момчило Вуксановић.
-Ту смо да будемо заједно, да се ви сјећате ових наших сусрета. Ми смо обезбиједили да профункционише Српска кућа у Пљевљима, да ви имате овдје свој кутак и да знате да је ово ваше, и да овај простор користите са вашим наставницима и инструкторима, да достигнете она знања која треба да имате о нашој традицији, култури. Враћамо се нашој традицији и култури, а у томе нам локална самоуправа Пљеваља изузетно помаже-рекао је, између осталог, Вуксановић.
На сам дан Божића, Српски национални савјет Црне Горе, уз благослов свештенства Српске православне цркве, обезбиједио је ломљење Божићних чесница у којима ће се налазити по један златник и два сребрењака. Ломљење Божићне чеснице заказано је након Божићне литургије у цркви Свете Петке у Пљевљима.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here