У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ ОДРЖАНА СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

0
118

У организацији Црквене општине Пљевља, у суботу 27. јануара 2024. године, на Савиндан, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа милешевског Атанасија, одржана је Свечана Светосавска академија у Пљевљима.

У препуној сали пљеваљског Центра за културу своја умећа и своју љубав према Светом Сави Српском показали су полазници школе вјеронауке из Пљеваља, глумци Аврам Цветковић и Милош Крстовић, Катарина Богдановић, дечији фолклорни ансамбл Српског културног центра „Патријарх Варнава” из Пљеваља, Културно уметничко друштво „Пљевља”, млади гуслар Дарко Цупара, етно извођачи Јана и Јована Љиљанић, млади рецитатори…

На самом почетку све присутне је благословио Преосвећени Епископ Атанасије, док је Светосавску бесједу произнео протојереј-ставрофор проф. др Драгомир Сандо. Владика Атанасије је током Свечане академије уручио и награде за школарце основних школа, чији су радови били најбољи на Светосавском конкурсу, који је реализован у организацији СКЦ „Патријарх Варнава“. Тако су по оцјени стручног жирија, у коме су се налазили Марија Кнежевић, Тијана Лаковић и Милан Терзић, награде добили ученици Михаило Ђуровић, Теодора Прерадовић, Василије Прерадовићу, Ива Шљивић, Милана Петровић и Марија Пивљанин.

Kao и сваке године, и ове године централна сала Центра за културу била је препуна, чиме су Пљевљаци још једном показали велико поштовање према Светом Сави. 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here