ПОСЈЕТА НАГРАЂЕНИХ ГИМНАЗИЈАЛАЦА ПРЕДСЈЕДНИКУ ОПШТИНЕ

0
118

Предсједник Општине Пљевља, др Дарио Вранеш, угостио је пљеваљске гимназијалце Емилију Марић и Огњена Вранеша и њихову професорицу Мирку Попадић.
Емилија и Огњен су на Међународном такмичењу из информатике које је обухватало историјат рачунарства и основне дијелове рачунара „ИНФОС 2023“ освојили прво мјесто на републичком нивоу чиме су се квалификовали за међународни ниво такмичења.
-Имам част и задовољство да угостим истакнуте гимназијалце који својим знањем, залагањем и истрајношћу, у држави а и шире, представљају Пљевља на најбољи могући начин. Ми као друштво смо обавезни да им обезбиједимо да напредују и да се усавршавају у области у којој су најбољи као и да их подстакнемо да се након завшетка студија врате у свој град и дају допинос његовом напретку и развоју. Такође, Општина Пљевља ће обезбиједити два лаптопа за Емилију и Огњена, поручио је предсједник Општине, др Дарио Вранеш.
Професорица Мирка Попадић истиче да је пријатно изненађена позивом предсједника.
-Част нам је да смо били предсједникови гости и што је исказао поштовање према постигунућима наших ученика. У пријатној атмосфери смо разговарали о значају гимназијског образовања за даље школовање, као и проблемима са којима се млади сусрећу након завршеног факултета.
Пријатан разговор је завршен заједничким закључком да ће знање увијек бити на цијени и да ће се на крају засигурно исплатити.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here