ПЉЕВАЉСКИ РИБОЛОВЦИ САГЛАСНИ СА ПРЕДСЈЕДНИКОМ ВРАНЕШОМ: СРК „ЛИПЉЕН” ЗАРОБЉЕН У РУКАМА ПОЈЕДИНАЦА!

0
192

На иницијативу представника групе риболоваца и чланова спортско-риболовног клуба „Липљен”, а поводом посљедњих дешавања и медијских написа везаних за функционисање овог клуба и газдовања над мрестилиштем из градског парка, одржан је састанак у кабинету предсједника Општине Пљевља.

Представници пљеваљских риболоваца, међу којима је био и господин Предраг Пуповић као један од оснивача СРК „Липљен”, изразили су протест због досадашњег начина вођења овог клуба који је, како су истакли на састанку, заробљен у рукама неколицине људи на челу са смијењеним предсједником СРК „Липљен” Васом Кнежевићем, и пружили подршку предсједнику Вранешу у досадашњим активностима када је ријеч о овом питању.

  • Проблем је настао када је Електропривреда Црне Горе прије неколико година уплатила велики новац СРК „Липљен” након помора рибе у ријеци Везишници. СРК „Липљен” се од тада свео на 5-6 људи. Скупштина није сазивана, нису дијелили са клубом никакве информације. Од 2020. године немамо завршних рачуна, нису достављани Скупштини, саопштио је Пуповић и подсјетио на петицију 150 пљеваљских риболоваца против руководства СРК „Липљен” у којој су захтијевали транспарентнији рад клуба и намјенско трошење новца.

Пуповић је казао да је у мрестилишту узгајана калифонијска пастрмка, што је кривично дјело, јер је ријеч о врсти која није аутохтона.

  • Такође, према нашим информацијама, рибе су продавали у кесама на самом рибњаку, млађ су продавали за порибљавање рибњака у Мојковцу. Ми, риболовци, смо срећни кад је Општина препознала да само појединци имају корист од тога. Изабрали смо Бојану Шестовић за нову предсједницу клуба, али Васо Кнежевић није хтио да прихвати ту одлуку Скупштине, него је ангажовао адвокатицу која је плаћена новцем СРК „Липљен”, што је скандалозно. Тражили смо ревизију финансијског пословања, били су категорички против. Тражили смо увид у све пројекте које је подржао СРК „Липљен”, пошто знамо да су невладине организације „Легалис“ и „Да заживи село“, као изузетно блиске Васу Кнежевићу, сарађивале на пројектима са клубом чији је он предсједник, рекао је Пуповић и упознао предсједника Вранеша са чињеницом да ресорно министарство не поштује вољу већине и не верификује одлуке Скупштине, чиме су изразили сумњу да одређени појединци из министарства штите смијењено руководство.

Предсједник Вранеш је поновио да од рибњака и мрестилишта морају да имају користи сви грађани и риболовци, а не шачица појединаца, што су му потврдили и представници пљеваљских риболоваца.

  • -Моја обавеза је да будемо праведни и поштени. Све одлуке које доносимо биће баш такве, праведне и поштене. Ако треба са задовољством ћу се вратити љекарској професији, али нећу пристати никада ни на какве притиске, нити закулисне радње. Ми сада имамо конкретан проблем. Пажљиво сам саслушао све ваше примједбе и информације, и савјетујем вам да не одустајете од борбе за правду. Моја обавеза, као предсједника свих грађана, јесте да помогнем да правда угледа свјетлост дана. Зато, предлажем вам да искористите институт „слободне столице“ у Скупштини општине, гдје ћете одборницима и пљеваљској јавности представити подробније ову проблематику. Охрабрујем вас да се обратите и медијима. Ако је и 5% тачно од овога што сте рекли данас, ово је посао и за тужилаштво, казао је, између осталог, др Вранеш.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here