ОПШТИНСКИ ОДБОР СИНДИКАТА ПРОСВЕТЕ ПЉЕВЉА ОДЛУЧИО

0
294

ПРВО МИНИМУМ РАДА ПА ШТРАЈК ГЛАЂУ

На сједници Општинског одбора синдиката просвете Пљевља, одржаној 06. фебруара, једногласно су донијети закључци, којим се подржава одлука Главног одбора синдиката и поручује да пљеваљски синдикалци, уколико не буде договора о висини зарада, не одустају од штрајка глађу. За почетак подржавају штрајк кроз обављање минимума процеса рада. 

– Анализирајући тренутну ситуацију везану за преговоре Синдиката просвјете и Министарства просвјете става смо да се преговори морају убрзати и завршити до 19. 2. 2024. године.

-Предлог о увећању нето зараде у висину од минимум 15% је нејасан јер наш ГКУ препознаје само бруто увећања кроз коефицијент. За нас је прихватљиво повећање зараде кроз увећање коефицијената од 21%, најкасније  1. 7. 2024. године.

-ООСП Пљевља у потпуности подржава одлуку ГО СП о минимуму процеса рада, али ћемо ако не буде постигнут договор 26. 2. 2024. године ступити у наш већ најављени штрајк глађу. У том погледу формиран је и штрајкачки одбор који чине чланови  Општинског одбора Синдиката просвјете Пљевља, наводи се у закључцима Општинског одбора Синдиката просвјете Пљевља.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here