ЗА ПЧЕЛАРСТВО ОПРЕДИЈЕЉЕНО 50 ХИЉАДА ЕВРА

0
342

Новца више од очекиваног

Пљеваљски пчелари изузетно су задовољни новим Агробуџетом, jeр ће се из истог за подстицај пчеларења издвојити педесет хиљада евра. Први човјек пчеларског удружења „Матица“ Жарко Драгашевић истиче да је увећање износа новчаних средстава за похвалу. 

-Буџетом је предвиђено 50 хиљада евра, односно седамдесет одсто више него прошле године, казао је Драгашевић уз напомену да би и Држава и општинска управа, требало да раде на сузбијању продаје производа који се називају медом а немају ништа заједничко са пчелињим производима.

-То није само доста, него је изнад наших очекивања, казао је Драгашевић уз појашњење да је пљеваљска општинска управа, када је у питању помоћ пчеларству, увијек предњачила испред других општинских управа у Црној Гори. 

На предлог предсједника пљеваљске општине др Дариа Вранеша, одборници локалног парламента су почетком децембра усвојили Одлуку којом се гарантује да Агробуџет не смије бити мањи од 5 процената укупног текућег општинског буџета. Таква одлука је условила да Агробуџет у 2024. години буде у износу од милион и педесет шест хиљада евра. У таквим околностима увећана су средства и за пчеларство.  

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here