У ПОНЕДЈЕЉАК НАСТАВЕ НЕМА У ГРАДСКИМ ОСНОВНИМ ШКОЛАМА 

0
289

Штрајковаће се и у неколико сеоских школа

Уколико до недjеље вече не буде договора између Синдиката просвјете и Владе Црне Горе, у понедјељак у три градске пљеваљске основне школе, као и у једном броју сеоских школа, неће бити наставе. Из пљеваљског Синдиката просвете су изразили жаљење што Влада не разумије положај просвјетних радника, позвавши родитеље да разумију да су просвјетни радници присиљени на штрајк и да своје незадовољство усмјере према онима који су одговорни због новонастале ситуације. 

-Овим путем желимо да се обратимо родитељима наших ученика, подсјећајући их да смо и ми родитељи, и да их упутимо да своје оправдано незадовољство усмјере према онима који су одговорни за овакву ситуацију, а не на нас који само тражимо оно што нам по закону припада.

Обраћамо се и посланицима у Скупштини Црне Горе, са посебним освртом на Одбор за просвјету, науку, културу и спорт да нас „несебично“ не савјетују да одустанемо од штрајка и пријете некаквим комисијама које ће да нас сврставају у добре (послушнике) и „лоше“ ( људе које имају свој став и достојанство) наставнике. С обзиром да у овом одбору сједе неке наше колегинице, молимо Вас да их под хитно вратите у учионицу па да нам оне покажу на свом примјеру шта значи бити „добар“ просвјетни радник.

Господо посланици и функционери од Вас тражимо и да Ви као доносиоци закона објавите, јавно, своја свједочанства из средње школе као и факултетске дипломе па да сви видимо ко нам одлучује о судбини ове земље јер, знате, професори памте своје генарације и ђаке… 

Такође, Ви као патриоте треба да нам дате примјер и одрекнете се 20% својих зарада, дневница, путовања, службених аутомобила и накнада у одборима, јер 20% ваших примања је пола наше зараде, наводи се у саопштењу Синдиката просвјете уз појашњење да просвјетни радници због изузетно лошег положаја морају да ступе у штрајк. 

-Подсјећамо Синдикат просвјете да је за нас прихватљиво повећање од 21% на коефицијенте, најкасније до 01.07.2024. године. 

Уколико будемо приморани да уђемо у штрајк глађу, који смо најавили још у децембру мјесецу, услов за прекид истог ће бити  21% од 01.03.2024.године. 

Још једном молимо цјелокупну јавност Црне Горе да нас не осуђује, замислите се добро и сагледајте ситуацију тако што ћете се ставити у наш положај па реците да ли бисте ви тако поступили. Ми за будућност ове државе још само можемо да понудимо своје здравље и животе, поручили су из Синдиката просвјетних радника уз захвалност родитељима што имају разумијевање према просвјетним радницима. 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here