ВУКОВИ И ШАКАЛИ СВЕ ВЕЋА ОПАСНОСТ ЗА СТАДА

0
144

Последњих мјесеци све је веће присуство вукова и шакала на простору пљеваљских села. Док из Ловачког друштва истичу да се вукови и шакали крећу по читавој општинској територији, сточари тврде да ће посебно бити тешко са доласком прољећа. 

-Прољеће ће брзо доћи, а вукови и шакали су посебно опасни за јагњад. Биће јако тешко уколико се број шакала, а и вукова не смањи, казао је предсједник Мјесне заједнице Потковач, Василије Дробњак. 

Он је истакао да тренутно на овом терену, гдје има већи број сточара са стадима од педесет до стотину и више оваца, вукови стада не нападају, али да су шакали свуда присутни.

-Током ноћи се чује лавеж и лајање шакала и то одмах ту близу села, казао је Дробњак.

У ловачком друштву наводе да је током ловне сезоне устријељено девет вукова и дванаест шакала. Шакала је највише устријељено у подручју села Нанги, чак седам. Када су у питању вукови у последњих два мјесеца устријељена су два, док су остали вукови устријељени током јесењих мјесеци.

– На подручју читаве општине појављују се и вукови и шакали, каже предсједник Ловачког друштва Раде Јањушевић.

На последњем снијегу, који је падао прије непуних мјесец дана, у подручју Бољанића показали су се вучији трагови. Тако очевици тврде да је у чопору било дванаест вукова.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here