ИЗЛОЖБА ПЉЕВАЉСКИ ЛИКОВНИ СТБАРАОЦИ

0
134

ЈУ Умјетничка галерија „Витомир Српљановић” вас позива на отварање колективне изложбе пљеваљских ликовних стваралаца чије ће отварање бити 6. марта у 19 часова у главном изложбеном простору Галерије.

Изложба пљеваљских ликовних стваралаца је традиоционални догађај који се дужи низ година организује у ЈУ Умјетничкој галерији Витомир Србљановић. Изложба која окупља ствараоце са и без академских умјетничких звања је специфична по томе што се на њој може пратити свеобухватна ликовна сцена у Пљевљима.

Овај вид колективног излагања стваралаца аматера и оних који то нису је важан за све ликовне ствараоце у општини Пљевља јер је то прилика и могућност да буду заједно заступљени као ствараоци и чиниоци једне независне сцене која је једна од богатијих у Црног Гори и шире. На овај начин јавност добија увид у рад аутора из Пљеваља који се баве стваралаштвом.
Општи утисак јавности је такав да досадашње изложбе пљеваљских ликовних стваралаца су најпосјећеније у нашој Галерији. То говори о привржености публике завичајним ствараоцима, што у великој мјери помаже афирмацији и подршци како старијој генерацији стваралаца, тако и оним најмлађим.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here