ПРИЈЕТИЛИ ПРЕДСЈЕДНИКУ ОПШТИНЕ ЗБОГ РУШЕЊА НЕЛЕГАЛНОГ ОБЈЕКТА

0
562

Вранеш: Раскрстићемо са преступницима и забушантима у Општини  

Данашњи покушај рушења привременог и нелегалног објекта на Тргу Патријарха Варнаве није успио јер се власник објекта супротставио, а из Секретаријата за инспекцијске послове од полиције није тражена благовремена асистенција. Власник објекта Н. А. упутио је пријетње предсједнику Општине др Дариу Вранешу, због чега му је полиција претресла стан, одузела пиштољ и привела га у полицијске просторије. Изјаве о овом инциденту су дали предсједник Општине Вранеш, као и присутни свједоци.  

У изјави за ПВСВИТАЊЕ предсједник Вранеш је саопштио да овакви инциденти неће зауставити радове на реконструкцији Трга Патријарха Варнаве, као ни на другим локацијама у граду. 

-Планом за 2024. годину предвиђена је реконструкција трга Патријарха Варнаве. Пројекат је урађен, средства су обезбијеђена, али власници привремених и нелегалних објеката то спречавају, казао је предсједник Вранеш и објаснио да ће доћи до рушења тих објеката и поред опирања власника, који деценијама не плаћају закупнину. 

Вранеш је истакао да један од власника пљеваљској локалној управи није платио ниједан цент од 1997. године, а други од 2003. године, док су готово читаво вријеме те објекте изнајмљивали и рентирали. Мјесечна рента за један од објеката је чак хиљаду евра. 

-У читавој причи је посебан проблем понашање појединих општинских функционера који не испуњавају своје радне обавезе. Секретарка за инспекцијске послове Миладинка Камберовић и поред више мојих упозорења да на вријеме тражи, писменим путем асистенцију полиције, то није урадила. Тражићу њену дисциплинску одговорност и оставку, казао је Вранеш и појаснио да данашње рушење једног нелегалног објекта управо није успјело јер полиција није била ваљано позвана. 

-Многи ће данас помислити да су општинске службе показале слабост али ја им поручујем да овакви случајеви откривају бројне забушанте и нераднике у локалној управи. Та лица деценијама се понашају неодговорно, о њима круже приче да су корумпирани, као и да поједини локални моћници могу да раде шта год хоће. То вријеме је прошлост и водићемо борбу на више фронтова, гдје ћемо се обрачунавати са преступницима али и са забушантима упосленим у локалној управи. Никога нећемо штедјети због нерада, корумпираности и било какве неодговорности, закључио је Вранеш и поручио да се ових дана расписују јавни позиви, бирају и у посао уводе извођачи радова за реконструкције и изградње нових улица и да нико неће моћи зауставити напредак и развој општине. 

-Сасвим је сигурно да се рађају нека нова Пљевља у којима ће се на првом мјесту цијенити поштење, рад, ред и резултати, казао је Вранеш. 

У локалној управи смо дознали да ће се нови термин за рушење заказати већ у наредних неколико дана.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here