КОНКУРС ДАНИ ХУМОРА И САТИРЕ „ВУКО БЕЗАРЕВИЋ“

0
87

Секретаријат за културу, социјална и друга питања Општине Пљевља, у сарадњи са Савјетом Дана хумора и сатире „Вуко Безаревић”, расписао је конкурс захумористичко –сатирична књижевна дјела. Конкурс је отворен до 15. маја и у наредном периоду  могу се доставити радови објављени на простору бивше СФРЈ,током претходне и текуће године.

Награда „Типар“: Намијењена је објављеним хумористичко-сатиричним књижевним дјелима, награда укључује плакету, новчани износ од 800 € и учешће на манифестацији. Пријаве се шаљу поштом са примјерком књиге на адресу Секретаријата за културу, социјална и друга питања, ул. Краља Петра I бр. 48, 84210 Пљевља, уз дигиталну верзију (у ПДФ формату) послату на е-маил адресу danihumora.pljevlja@gmail.com

Награда „Вуко Безаревић“: За необјављене сатиричне приче, аутори могу послати до три приче (до 4000 карактера са проредима). Пријаве се шаљу електронском поштом на адресу danihumora.pljevlja@gmail.com са напоменом „За награду Вуко Безаревић“, а лични контакт подаци шаљу се одвојено. Награда обухвата плакету, 400 € и учешће на манифестацији.

Награда „Млади Типар“: Намењена ауторима до 30 година за сатиричне приче, пјесме или циклус од 10 афоризама. Пријаве се шаљу електронски на адресу danihumora.pljevlja@gmail.com. Ова награда обухвата плакету, 200 € и учешће на манифестацији.

Рок за све пријаве је 15. мај 2024. године. Додјела награда одржаће се током званичног програма Дана хумора и сатире „Вуко Безаревић“ у Пљевљима, чији ће тачан датум бити објављен касније. Присуство на церемонији додјеле је обавезно за добитнике награда.

За више информација, заинтересовани се могу обратити на телефон +38268515620 или путем е-маила ermin.djurdjevic@pljevlja.co.me и danihumora.pljevlja@gmail.com

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here