ПОКАЗАНЕ НОВОНАБАВЉЕНЕ  МАШИНЕ У ЛОКАЛНИМ ПУТЕВИМА

0
128
default

Мањи трошкови, више рада

Предсједник Општине Пљевља др Дарио Вранеш са сарадницима обишао је возни парк општинског предузећа ДОО „Локални путеви“ и том приликом поручио да ће приоритет свих приоритета бити изградња путева. Обраћајући се запосленим Вранеш их је позвао да се приликом извођења радова чувају повреда али и да воде рачуна о механизацији. 

-Првенствено од вас тражим да се чувате од повреда и од сваког вида несреће, јер изводите веома тешке послове. Очекујем да притом чувате и механизацију која вам је повјерена, казао је Вранеш и истакао да ће општинска управа чврсто стати иза поменутог предузећа и свих запослених радника, односно да ће им он као први човјек управе бити увијек доступан. 

– Прије годину дана ови људи практично нису имали чиме да раде. Ми у Општини Пљевља смо одлучили да приоритет свих приоритета буду путеви. Без путева нема развоја туризма ни пољопривреде, нема доласка инвеститора. Зато смо се опредијелили за изградњу путева а самим тим и на набавку механизације, казао је предсједник Општине Дарио Вранеш и појаснио да ће добар дио послова, што није био случај претходних година, радити „Локални путеви”. 

-Неће бити више увођења трећих лица у добар дио послова. То значи да ћемо за исту суму новца много више урадити на путној инфраструктури. Битно је да радимо смислено и да знамо шта хоћемо и шта нећемо, казао је Вранеш и додао да се од радника тражи рад и дисциплина, а да је већ дошло до озбиљног повећања зарада. 

Извршни директор ДОО „Локални путеви“ Дарко Гачевић је подсјетио присутне каква је ситуација била прошле године када је преузета управа од претходне власти.  

-Предузеће које је било пред гашењем сада се успјешно опоравља. Када сам дошао прошле године на чело предузећа имали смо четири камиона кипера. Један од тих камиона, услед старости, морао је одмах да се повуче. За период од непуних десет мјесеци, уз помоћ оснивача, првенствено залагањем предсједника Општине Дарија Вранеша, успјели смо да набавимо четири камиона, посипач соли, багер гусјеничар са чекићем, добили смо ново теренско возило, а ускоро очекујемо да нам стигне покретна дробилица, казао је Гачевић и објаснио шта све набављена механизација значи за нове радове, за уштеду новца и за квалитетнији рад. 

-Сада камионима веће носивости ми можемо, једном композицијом, да уградимо на пут око 100 кубика матерјала, што је дупло више него у претходном периоду. Општина Пљевља је претходних година опредјељивала 80 хиљада евра за припрему материјала у позајмиштима, опредјељивала је 40 хиљада евра за пробој сеоских путева. Сада ће те послове радити „Локални путеви”, новац ће остајати локалном предузећу и те послове неће радити трећа лица. Што се тиче дробилице очекујемо да стигне сваког дана и она ће нам омогућити да се материјал дроби на лицу мјеста и да се не превози са удаљености и до 15 километара. То ће нам омогућити уштеду, како у времену, тако и у новцу, казао је Гачевић и додао да предузеће успјешно измирује обавезе према радницима, као и према добављачима.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here