ПРЕДСЈЕДНИК ОПШТИНЕ ДР ДАРИО ВРАНЕШ ПОЛОЖИО ВИЈЕНАЦ НА ГРОБ ВУКОМАНА ВУЛА ТЕШОВИЋА

0
294

Предсједник Општине Пљевља др Дарио Вранеш присуствовао је обиљежавању годишњице од херојске смрти младог Вукомана Вула Тешовића. Вранеш је том приликом, у селу Брвеница, прислужио свјећу на гробу Тешовића и положио вијенац у име Општине Пљевља. Током посјете Брвеници предсједник Општине је посјетио породицу Тешовић и разговарао са мајком Станом и другим укућанима и сродницима настрадалог Тешовића у НАТО агресији 1999. године у рејону карауле Кошаре. 

Вукомир Вуко Тешовић, брат настрадалог Вукомана, упознао је предсједника Вранеша са детаљима из живота породице Тешовић, упутио захвалност предсједнику на посјети, као и одборницима пљеваљског локалног парламента који су донијели одлуку да једна од пљеваљских улица понесе име његовог брата. Предсједник Вранеш и чланови породице Тешовић су се сагласили да свечано откривање натписа са именом Вукомана Тешовића буде 27. јуна, дан уочи Видовдана. 

Вукоман Вуле Тешовић је рођен 1977. године у Брвеници. У марту 1998. године одлази на одслужење војног рока у редове Војске Југославије. Наредне године, услед ратних дешавања и НАТО агресије на територију Србије и Црне Горе, добија продужетак војног рока и умјесто доласка кући бива распоређен са својим класићима на одбрану границе према Албанији. 

Током 11. маја агресорска НАТО авијација засипа касетним бомбама положаје на којима се налазио Вукоман Тешовић. У нападу гине 12 војника Војске Југославије, а више њих бива лакше и теже рањено. Током лијечења још два војника су подлегла ранама, тако да се може рећи да је 11. маја на поменутом положају страдало 14 војника, међу којима је био и Вукоман Тешовић.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here